Justícia

Barrigón i Rebés es 'barallen' per la indemnització de l'heliport al roc del Patapou

Els responsables d’Heliand i Cat Helicòpters no es posen d’acord en com repartir-se els 146.842 euros que ha de pagar el Govern per no fer l’heliport

Barrigón i Rebés es 'barallen' per la indemnització de l'heliport al roc del Patapou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió del Govern de deixar sense efecte la concessió de la gestió de les línies de vol regular internacionals i la construcció i gestió indirecta de l’heliport nacional que s’havia d’ubicar al roc del Patapou, a Andorra la Vella, continua tenint conseqüències gairebé set anys després de fer-se efectiva. Els que van ser els adjudicataris del projecte, la UTE formada per les societats Heliand i Cat Helicòpters, es disputen ara la indemnització que el Superior va dictar l’any passat i que marcava que el Govern havia de pagar 146.862 euros als guanyadors del concurs per la seva revocació el desembre del 2012.

La disputa és conseqüència del fet que les empreses de les quals són responsables Antoni Rebés (Heliand) i Jorge Barrigón (Cat Helicòpters) no s’han posat d’acord en com s’han de repartir la indemnització. Els catalans consideren que els correspon el 30%, ja que és el percentatge en què es va xifrar la seva participació en la UTE, segons el pacte novè del conveni pel qual es va crear la unió entre les societats que ara es troben enfrontades. Els andorrans creuen que els correspon un percentatge superior al 70%, ja que van ser ells qui van satisfer la major part de les despeses imputables a la UTE.

Les dues empreses van portar la disputa a la Batllia que el 9 de gener va decidir no donar lloc a les respectives pretensions de les parts, en considerar que s’havien de plantejar davant de la jurisdicció civil, ja que la sentència del Superior que va marcar la indemnització no va dictar com s’havia de fer el repartiment. No satisfeta amb l’aute de la Batllia, Cat Helicòpters va presentar un recurs davant la sala administrativa del Superior en què reclamava el 30%.

Paral·lelament, i vist que les dues societats no es posaven d’acord, el Govern va procedir a executar voluntàriament la sentència i va consignar l’import de la indemnització, a l’espera que es determini la part que correspon a cadascuna d’aquelles.

Heliand i l’executiu es van oposar al recurs i recentment el Superior ha dictat en contra de Cat Helicòpters i ha confirmat l’aute de la Batllia. La sala administrativa tornar a instar les dues parts a anar a la jurisdicció civil per resoldre aquesta disputa.

AVAL DE LA JUSTÍCIA AL CENTRE D'ALT RENDIMENT A SUD RADIO

La sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs presentat per Saetde amb el qual volia que s’anul·lés l’adjudicació de la concessió administrativa per a la redacció del projecte, construcció, explotació i manteniment del centre d’alt rendiment esportiu que s’hauria d’ubicar a les antigues instal·lacions de Sud Radio al port d’Envalira. La societat que gestiona les estacions de Pas de la Casa-Grau Roig va interposar el 2017 una demanda contra el Govern en què sol·licitava l’anul·lació en considerar que el centre esportiu envaïa part del domini esquiable. Vist que l’executiu no va admetre a tràmit el recurs, Saetde en va interposar un altre davant la secció administrativa de la Batllia contra la decisió del Govern. La sala va decidir l’octubre del 2018 desestimar la demanda en considerar que el recurs era extemporani, ja que no s’havien impugnat ni l’aprovació del projecte d’interès nacional de construcció del centre, ni el plec de bases del concurs en què s’establien els límits de la concessió. Disconformes amb la decisió de la Batllia, van presentar recurs al Superior que ara ha decidit desestimar-lo. La sala administrativa considera que Saetde ja coneixia l’àmbit territorial de la nova concessió quan es va aprovar el projecte constructiu d’interès nacional, que li va ser notificat a demanda seva, i que no va impugnar en temps i forma. Assenyala que la societat podia haver comprovat si la seva concessió (la del domini esquiable) estava o no afectada per la nova concessió del centre d’alt rendiment quan li va ser facilitat el projecte de constructiu.

Barrigón i Rebés es 'barallen' per la indemnització de l'heliport al roc del Patapou

tracking