x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sanitat

Salut retira fàrmacs amb ranitidina en comprimits

El principi actiu es troba en medicaments que es dispensen per reduir la producció d'àcid a l'estòmac per a pacients amb úlcera gàstrica o reflux gastroesofàgic
Un dels medicaments amb ranitidina que es retira del mercat

Salut retira els fàrmacs amb ranitidina en comprimits

Un dels medicaments amb ranitidina que s'ha retirat del mercat

Actualitzada 02/10/2019 a les 17:27
El ministeri de Salut ha ordenat la retirada de més de quaranta medicaments amb ranitidina en comprimits seguint una alerta europea que adverteix que s'ha detectat la detecció d'NDMA, una substància que està classificada com "un probable carcinogen en humans", segons ha informat el Govern. El principi actiu de la ranitidina es recepta per reduir la producció d'acid a l'estòmac per a pacients amb úlcera gàstrica o reflux gastroesofàgic i només l'alerta només afecta la presentació en comprimits, mentre que es manté la intravenosa.
Salut precisa que la retirada es fa "com a mesura de precaució" ja que "no hi ha evidència que la presència d'aquesta substància hagi pogut produir cap dany als pacients que han consumit els medicaments" i es destaca que no s'ha d'interrompre el tractament prescrit amb ranitidina sense consultar el metge. El ministeri assenyala que hi ha altres fàrmacs al mercat amb altres principis actius i les mateixes indicacions terapèutiques per canviar el medicament, entre els quals s'apunta a l'omeprazole o la famotidina.

Els fàrmacs que surten del mercat són totes les presentacions comercials amb ranitidina de marques tant espanyoles com franceses.  
Etiquetes
  • #1 Olga Rodríguez
    (04/10/19 00:44)

    Ya era hora de tomar la decisión. Es sabido desde hace años que es un veneno para el cuerpo humano y lo sabian por los ensayos en ratones.. Porque razon mantienen el de via endovenosa aun? en el hospital al dia de hoy se lo estan suministrando a los pacientes por via endovenosa, el principio del la ranitidina es el mismo en comp por via oral que por via endovenosa? Gracias

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts