Economia

Govern no descarta el Cirque però ampliarà l'oferta en temporada baixa

El ministeri treballa per afegir dues propostes més per atraure gent durant els mesos més fluixos sense fer augmentar el pressupost

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Turisme i Andorra Turisme treballen per ampliar l’oferta durant els mesos de temporada baixa amb nous espectacles i altres propostes que atreguin gent més enllà de les accions ja consolidades. Així ho va manifestar ahir la titular de Turisme, Verònica Canals, que va assegurar que és una aposta que es farà continuï o no l’espectacle del Cirque du Soleil. Segons Canals, els propers dies començaran les negociacions amb la companyia per decidir la continuïtat del Cirque, un pas que, segons el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, no es volia fer sense la valoració dels resultats de Rebel, el darrer espectacle que tant Canals com Budzaku van valorar positivament.

La ministra de Turisme va exposar la necessitat de diversificar i desestacionalitzar el turisme a Andorra, “ser més agosarats amb la temporada baixa per crear contingut”, tot posant el focus al mes de maig. “Es volen crear més espectacles en lloc de posicionar dues èpoques amb una oferta turística més aferrada, com ara el Shopping Festival o l’espectacle del juliol”, va explicar la ministra Canals, que va exposar que podrien afegir-se dos espectacles més al llarg de l’any. En tot cas, Canals va ser taxativa en el fet que aquesta aposta no farà que el pressupost augmenti de cap manera. “No forçosament ha de ser una proposta molt gran, sinó que tingui repercussió i que sigui favorable per a tots”, va explicar.

D’altra banda, la continuïtat del Cirque encara està en l’aire, però la decisió es concretarà a l’octubre. Canals va afirmar que s’estan buscant alternatives en cas que les negociacions no arribin a bon port, tot i que va afegir que les noves propostes haurien de generar el mateix resultat que obté el Cirque. Sigui quin sigui, però, ja es treballa per cercar un nou espai on ubicar la proposta, ja que tant Canals com Budzaku van confirmar que l’aparcament del Parc Central ja no és una possibilitat. Quant a l’edifici multifuncional que en cas de tirar endavant podria ser l’opció idònia, Canals va manifestar que s’hi treballa, però que encara no hi ha res concret. “El descartem per al pressupost del 2020”, va afirmar.

Per la seva banda, Budzaku va defensar el model del Cirque que en el seu darrer espectacle va generar un impacte econòmic net de 20,6 milions d’euros gràcies als 103.000 espectadors que va registrar, unes xifres que es tradueixen en una assistència de pràcticament el 100%. El director general d’Andorra Turisme, que assegura que el Cirque és garantia d’èxit, va manifestar que les xifres “són millors que les esperades”. “No tinc motius per pensar que el Cirque no pot continuar a Andorra”, va manifestar, i va explicar que de no fer-ho “seria un concepte molt polític de difícil explicació”.

Govern no descarta el Cirque però ampliarà l'oferta en temporada baixa

tracking