La UHA preveu que la fallida de Thomas Cook afecti poc

Es busquen nous proveïdors per assegurar l’arribada de turistes al Pirineu

La UHA preveu que la fallida de Thomas Cook afecti pocarxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La companyia de viatges Thomas Cook, encarregada de portar milers d’esquiadors cada temporada a Andorra des de l’aeroport de Lleida-Alguaire, va finalitzar les seves operacions la matinada d’ahir, després que l’empresa fes fallida. El sector hoteler del Principat no la veu com una situació de risc per al sector, mentre que l’empresa encarregada de gestionar els vols, Nielson, assegura que hi haurà grans canvis.

Segons el president de la Unió Hotelera (UHA), Carles Ramos, l’afectació serà mínima, ja que “fa temps que no treballàvem amb aquesta empresa, així que tenim prevista més o menys la mateixa ocupació. A més a més, també assegura que “no tenim coneixement que hi hagi clients afectats”.

Per altra banda, l’operador turístic britànic Neilson, que gestiona els vols a l’aeroport d’Alguaire, va reconèixer que hi haurà canvis importants. Segons Ian Archer, portaveu de Neilson a Andorra, el 70% dels vols eren amb Thomas Cook i, per tant, començaran a treballar per buscar altres proveïdors “per poder salvar la temporada d’hivern”. També va explicar que s’estan mantenint converses amb la Generalitat de Catalunya per informar de com avança la situació, després que l’1 d’agost passat s’anunciés una renovació de l’acord de l’operador turístic amb l’aeroport per seguir portant esquiadors britànics al Pirineu durant la temporada d’hivern 2019-2020, fet pel qual Neilson tenia previst posar a la venda 10.000 paquets turístics.

tracking