Els ingressos per la taxa al tabac s'incrementen a l'agost en un 38%

La duana va recaptar 14,7 milions per aquest concepte i acumula 70,6 aquest 2019

Els ingressos per la taxa al tabac s'incrementen a l'agost en un 38%ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ingressos per la taxa a les importacions de tabac es van incrementar en un 38,1% a l’agost respecte al mateix mes de l’any passat, segons les dades publicades per la Duana. En un any, el 2019, que s’ha caracteritzat per les fortes caigudes dels ingressos per aquesta taxa respecte a l’exercici anterior, la bona dada de l’agost situen els diners recaptats a la duana per la importació de tabac en unes xifres properes a les que es van realitzar en els primers vuit mesos del 2018. En el que va d’any s’han ingressat 70,6 milions d’euros en concepte de taxa al tabac. En el mateix període del passat exercici els diners recaptats van ser 76,6 milions d’euros, un 7,8% més dels que la Duana ja ha recaptat entre el gener i l’agost del 2019.

Els 14,7 milions recaptats a l’agost és la xifra més elevada del que va d’any, ja que hi ha hagut mesos en què s’ha reduït considerablement la recaptació. Hi destaca el juny, quan es va ingressar un 52% menys que en el mateix període de l’any anterior.

El bon resultat del tabac ha permès incrementar significativament els ingressos totals de la Duana. Han estat 24,4 milions d’euros els recaptats per les diverses taxes, dada que representa un 15,2% més que en el mateix període de l’any passat. Tot i això, els ingressos encara són inferiors als que es van obtenir en els primers vuit mesos del 2018. Enguany ja s’han acumulat 141,4 milions d’euros, un 3,7% menys que l’exercici passat quan s’havien ingressat 145,8 milions. Cal destacar que dels primers vuit mesos del 2019, en sis s’han recaptat menys diners que l’any passat i només en dos s’han incrementat els ingressos. Arrossegat per la caiguda dels ingressos del tabac del mes de juny, aquest mes va ser el pitjor, amb un 31,1% menys de recaptació per les taxes.

tracking