Construcció

Ordeig insta la Generalitat a reprendre les obres de Tresponts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat del Partit Socialista Català per Lleida, el Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, va afirmar ahir que “el Pirineu no mereix més esperes pel túnel de Tresponts”, situat a l’altura d’Organyà a la carretera C-14. L’aturada de les obres “és un nou revés en aquest projecte i l’Alt Urgell no es mereix més decepcions per disposar d’una infraestructura llargament reivindicada pels veïns i veïnes de la zona”, va explicar el diputat socialista.

Per aquest motiu, el Grup Parlamentari Socialista va registrar una bateria de preguntes per així “instar el Govern a garantir que es reprenguin les obres amb la màxima celeritat i que no hi hagi problemes per finalitzar-les en el termini estipulat, que és a final de l’any 2020”, va remarcar Ordeig.

El diputat també va aclarir que “el departament de Territori ha de donar explicacions sobre aquesta aturada, els pagaments i les certificacions fetes fins al moment, sobre la gestió de control del departament dels pagaments entre contractista i empreses subcontratades”, i sobre les mesures previstes per la Generalitat que han de “garantir la continuïtat de les obres”. Tanmateix, va indicar que des del partit demanen “que la Generalitat informi de la situació del projecte els veïns i veïnes, i la Plataforma del túnel de Tresponts d’Organyà”.

Ordeig també va recordar en el seu discurs que “en el seu moment, ja fa tres anys”, els socialistes “vam celebrar que el Parlament aprovés la proposta per tirar endavant aquesta infraestructura” que és “necessària per a la seguretat de la via”, i l’orografia del territori. En la mateixa línia va afegir que “ara lamentem que, un cop més, es facin passes enrere” en un projecte important. I per aquest motiu el diputat socialista va destacar que estaran molt expectants perquè l’obra segueixi la temporalitat marcada i no acumuli més retards.

tracking