Societat

Reclamen més places residencials per a malalts d'Alzheimer

L’associació de familiars reivindica la promesa electoral d’un centre de dia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació per la malaltia d’Alzheimer va demanar ahir, en la celebració de la tercera edició de la gala, l’augment de les places en residències i un centre de dia per a les persones que pateixen el transtorn. “Tenim dues reclamacions principals, reivindiquem el centre de dia, ja que ens trobem amb un mig pas amb aquelles persones que pateixen la malaltia però que segueixen sent autònomes”, va afirmar Montserrat Valls, presidenta de l’associació. En aquesta línia, la segona demanda és l’increment de places en residències, ja que “quan et diuen que tens Alzheimer i que necessites anar a un centre, no hi ha places, i per aquest motiu necessitem un augment”, va dir. L’objectiu de l’associació és “ajudar els cuidadors i els familiars, ja que a ells els ve tot a sobre i no saben què fer”, va afegir Valls.

La coordinadora de l’àrea de cronicitat i del sector sociosanitari del SAAS, Eva Heras, va dir que l’objectiu de la creació de la unitat de memòria va ser “poder canalitzar totes aquelles persones que ja comencen a mostrar símptomes i que es pugui centralitzar l’enfocament, tant diagnòstic com terapèutic”. La unitat va començar a estar en funcionament el mes de gener i des de llavors “s’han vist unes seixanta persones, les quals han estat avaluades”, va puntualitzar Heras. També va especificar els tipus d’ajustaments que s’incorporaran al servei en un futur pròxim. “Hem d’incorporar un terapeuta ocasional, una geriatra i una infermera gestora de casos”, la qual ajudarà a fer “nexes amb l’atenció primària i per poder fer correctament el circuit, per tal que sigui molt més àgil, i també farà de nexe amb les famílies”.

Heras va matisar que la malaltia més freqüent “és l’Alzheimer”. I va indicar que “el més important és detectar-lo quan comença, perquè llavors pots incidir una mica més en el pacient i, sobretot, ajudar les famílies, ja que és molt complex pel que representa i el fet que no hi hagi un tractament”. Tanmateix, va recordar que encara “hi ha molt camí per recórrer i molta feina per fer”.

Reclamen més places residencials per a malalts d'Alzheimer

tracking