FEDA

La cogeneració reduirà més de 10.000 tones d'emissions de CO2 l'any

La producció d’electricitat equivaldrà a prop del 6% de la demanda elèctrica i prop del 10% de la tèrmica del país. S'invertiran un total de 32 milions d'euros, recuperant totalment la inversió a partir de l'any 2034

Projecte de cogeneració per reduir més de 10.000 tones de CO2 l'anyLorena Giménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els projectes de cogeneració de Soldeu, la Comella i el Pas de la Casa permetran reduir les emissions en 10.200 tones de CO2 l'any. El director general de FEDA, Albert Moles, ha explicat que s'ha apostat per aquest model pels avantatges que comporta, com la contribució mediambiental amb la reducció d'emissions o la diversificació de les fonts d'energia, amb la voluntat d'apostar per iniciatives que aportin valor afegit al país i contribueixin a assolir els objectius de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de FEDA, Sílvia Calvó, ha comparegut aquest dimecres al migdia davant de la Comissió Legislativa de Medi Ambient per fer la presentació de la nova societat Capçalera d’infraestructures Energètiques. Segons ha exposat,la producció d’electricitat equivaldràa prop del 6% de la demanda elèctrica i prop del 10% de la demanda tèrmica del país.

La directora de Planificació estratègica financera de FEDA, Eva Iglesias, ha explicat el model de negoci de la nova societat i ha exposat que s'invertiran un total de 32 milions d'euros. A banda, ha detallat que a partir de l’any 2034 es preveu haver recuperat completament les inversions destinades a aquests projectes.

tracking