Justícia

Govern recorrerà la sentència sobre l'explotació de Cicland

Obliga el Govern a valorar de nou les ofertes, però permet que el servei continuï

La Batllia tomba l'adjudicació del servei de lloguer de bicis elèctriquesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha anunciat a través d'un comunicat que recorrerà la sentència de la Batllia que ha anul·lat el resultat del concurs per a l'explotació del servei de bicicletes elèctriques, Cicland. L'executiu considera que "l'adjudicació està feta conforme a dret i en tot moment s'han seguit els procediments habituals de contractació pública".

La sentència de la Batllia anul·la el resultat del concurs pel qual l’empresa Montre SL (amb el nom comercial de Cicland) va obtenir la concessió del servei de lloguer de bicicletes elèctriques. La primera instància judicial ha estimat el recurs que va interposar l’altra empresa que es va presentar a la licitació, Etna Serveis, i obliga el Govern a tornar a iniciar el procés i valorar de nou les ofertes presentades “procedint a continuació i prèvia realització dels tràmits pertinents a adoptar una nova resolució”. Malgrat tot, i per no perjudicar el funcionament del servei, la sentència permet que “es mantingui provisionalment amb l’entitat que fou adjudicatària”. La sentència no és ferma i es pot recórrer a la sala administrativa del Tribunal Superior.

Etna Serveis va interposar la demanda judicial el març del 2018 després que el Govern rebutgés les al·legacions presentades contra el resultat del concurs. Entre els arguments que va donar al seu dia l’empresa que va perdre la licitació s’esgrimia que no era correcte que l’altra concursant hagués rebut una puntuació extra per l’experiència (prèviament a la concessió i amb el nom de Pedaland, havia efectuat una prova pilot de lloguer de bicis elèctriques) perquè llavors no tenia un registre de comerç, o que s’havia adjuntat a la proposta un document amb data posterior al termini que donava el concurs per a la presentació d’ofertes. Al·legacions que va rebatre Montre en argumentar, per exemple, que sí que ja existia com a societat quan es va efectuar la prova pilot, però que des de llavors havia fet el canvi de societat anònima a limitada, o que el document presentat fora de termini era només un resum d’una presentació pública que havia fet davant el Govern defensant la proposta. L’executiu, al seu torn, va defensar que havia triat l’oferta amb les condicions econòmiques més avantatjoses, ja que requeria una subvenció de l’administració menor.

La Batllia conclou, després de valorar els arguments d’uns i altres, que l’adjudicació “no és ajustada a dret i als fins que legitimen l’activitat administrativa”. Cicland va començar l’activitat l’estiu de l’any passat i té catorze estacions arreu del país, la majoria de les quals estan concentrades entre la capital i Escaldes, que en sumen una desena. Té abonaments anuals però també per a un ús petit o puntual.

tracking