L'anecdotari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

-El Copríncep va signar autògrafs fins avorrir. Entre els objectes més estranys on va haver d’estampar la firma hi havia una sabata. Però, per exemple, també va posar l’autògraf en parts del cos de persones que volien que els signés el braç o la mà.

-Els ‘selfies’ Van estar a a l’ordre del dia i Macron va acceptar tota i cadascuna de les peticions per fer-se fotografies amb el telèfon mòbil. En una de les ocasions una senyora gran tenia el telèfon però no sabia ben bé com funcionava i va ser el Copríncep qui va haver d’agafar-lo i fer la instantània.

-Denisa Font explica que va veure el Copríncep francès de més edat que va visitar Andorra, Charles de Gaulle, amb 76 anys i mig, i el més jove, Emmanuel Macron, amb 41.

-Però no era el més jove al faristol de la plaça del Poble. El cap de Govern, Xavier Espot, va néixer dos anys després que ell, el 1979.

-Les salutacions van ser constants en les estades a totes les parròquies i el Copríncep fins i tot va saludar un gos que acompanyava una senyora.

-L’horari va ser molt difícil de seguir segons el calendari previst, perquè no es va contemplar que Macron no li negaria una estona a cada ciutadà que se li apropés. Des de bon matí tot va anar més tard del previst. A Andorra la Vella els comerços havien de tancar entre les sis i i les set perquè es feia el discurs a la plaça del Poble. Finalment el discurs va començar a tres quarts de vuit, així que la majoria de comerços ja havien tornat a obrir les portes.

-La passió pel Copríncep va tenir múltiples intensitats. Una senyora es va dedicar a seguir Macron per totes les parròquies, fent el mateix recorregut.

-Li va entregar un llibre el poeta encampadà Josep Dallerès, però no va trans­cendir quina era l’obra.

-Va mostrar molt d’interès pels diferents escuts de cada comú i va demanar que li expliquessin el significat de cadascun. Mossèn Ramon de Canillo també li va explicar el projecte de la casa de colònies d’AINA i la figura d’un Sant Crist de Canillo.

-Molta gent es va acabar apuntant a rebre l’autògraf de Macron, però una part no havia portat cap bolígraf. Els perio­distes van haver d’anat deixant bolígrafs perquè la gent obtingués la signatura del Copríncep francès.

-La policia no va tenir cap problema rellevant de seguretat. Però a vegades va haver d’actuar, com a Ordino, quan un nen que trencava la formació tota l’estona va ser reconduït dolçament per fer un grup compacte.

-La visita va provocar un gran interès a França i a d’altres països. Hi havia 47 mitjans acreditats amb 77 periodistes. Els professionals gals eren 29.

L'anecdotari

L'anecdotari

tracking