Política

Jover critica que el PS vagi al Consell d'Europa

Jover replica que hi ha d’altres canals per abordar la qüestió amb el Copríncep francès

Jover critica que el PS vagi al Consell d'EuropaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre Portaveu va afirmar que és legítim que el Partit Socialdemòcrata vulgui traslladar “les seves impressions” sobre qüestions d’àmbit nacional al Copríncep francès, però va retreure a la formació que lidera Pere López que hagi triat el Consell d’Europa per fer-ho. “No n’estic segur que portar una temàtica andorrana a un fòrum internacional i allà fer intervenir el Copríncep sigui la millor manera de desenvolupar aquesta temàtica ni la manera de reforçar les nostres institucions”, va reblar Eric Jover. El PS també va voler mantenir una trobada amb Macron durant la seva visita, demà. Jover va recordar que l’agenda “és molt intensa i és difícil encabir-hi més elements”, però que el PS té els canals per comunicar-se amb Macron si així ho vol. A més, va recordar que el president del grup parlamentari assistirà al dinar oficial i que allà pot tenir l’ocasió de dirigir-s’hi.

Pere López, al seu torn, considera que la sessió del Consell d’Europa de l’1 d’octubre és un bon moment per interpel·lar Macron. “Creiem que és un lloc important per explicar el posicionament que pugui tenir el Copríncep”, va manifestar López en relació amb aspectes com ara l'avortament o el matrimoni entre persones del mateix sexe. Alhora, va considerar “egoista” el posicionament de Demòcrates de no acceptar que la resta de grups parlamentaris puguin reunir-se amb el Copríncep francès.

RENOVACIÓ DE LES MESURES PER AUGMENTAR EL PODER ADQUISITIU

El paquet de mesures aprovades l’anterior legislatura per incrementar el poder adquisitiu de les famílies es reeditarà el 2020, encara que Jover va assenyalar que potser hi havia alguna variació respecte a les vigents aquest any, que inclouen la congelació del preu del lloguer o l’obligatorietat d’apujar l’IPC als sous d’una franja més baixa. Precisament el PS va tornar a carregar contra la inacció del Govern en matèria d’habitatge. López va anunciar que es reunirà amb responsables de la CASS i del fons de jubilació per parlar de la proposició de llei instada pel partit.

tracking