obres

Aturen l'excavació del túnel de Tresponts a causa d'impagaments

Conflicte entre l’empresa subcontractada per fer la perforació i l’UTE adjudicatària

Aturen l'excavació del túnel de Tresponts a causa d'impagamentsGENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Ossa (Obres Subterrànies, SA), que s’encarrega de la perforació del túnel de Tresponts, ha parat d’excavar les galeries d’evacuació pels impagaments de la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Acciona i Copcisa, que és l’adjudicatària de la reforma de la car­retera C-14, entre Organyà i Montant de Tost, i els va subcontractar per fer aquests treballs. Treballadors d’Ossa han difós un vídeo de l’interior de les galeries informant dels fets i explicant que les dues galeries de la boca sud, que van començar a obrir després de la calada de la galeria principal de fa poc més d’una setmana, estan aturades des d’aquesta setmana.

En el vídeo apunten que els treballs realitzats abans d’aturar l’excavació han permès obrir 30 metres de la galeria B i altres 50 de la galeria A, del total de 400 metres que tindran les dues. Les dues sortides d’emergència de la boca nord no s’han començat a perforar. Des de la plataforma Grup de veïns Tresponts van explicar ahir que encarregats de l’UTE van reconèixer “irregularitats en els pagaments de l’UTE cap a Ossa”, fet que van considerar “un problema intern” que “no afectarà en cap cas els terminis per finalitzar l’obra”. Des de la plataforma van assegurar que “ens han donat un missatge de tranquil·litat i preveuen poder tenir enllestits els treballs de perforació a final de novembre”.

La Generalitat, per la seva banda, sí que ha complert amb els terminis establerts per efectuar els pagaments. Així ho van assegurar des del departament de Ter­ritori i Sostenibilitat, que van descartar que l’obra estigui paralitzada per problemes amb el govern i van assegurar que “el problema és entre l’adjudicatària de la reforma i l’empresa subcontractada per ells”, i en aquest sentit van explicar que Territori ha citat demà les dues parts per avaluar la situació i estudiar si és necessària la intervenció dels serveis jurídics.

Treballs a la carretera

Durant els propers dies començaran els treballs a l’exterior del túnel, que preveu l’ampliació d’alguns trams de calçada per donar més seguretat en el tram de via. L’obra ha de quedar a punt a final de l’any vinent.

Les obres suposen una inversió de 35,4 milions d’euros i abracen un tram de carretera de gairebé tres quilòmetres.

tracking