mobilitat

La línia del Pas recupera l'horari habitual, amb servei a partir de les 6.15 hores

La línia del Pas recupera l'horari habitual, amb servei a partir de les 6.15 horesSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La línia interurbana del Pas de la Casa torna avui a l’horari habitual. La primera sortida és a les 6.15 hores i l’última a les 21.20. En la reunió celebrada ahir al matí, el Govern es va comprometre a mantenir unes reunions amb la companyia adjudicatària per donar solució a la problemàtica relativa a la temporalitat i a la distribució de les parades. “Ens hem trobat aquest migdia amb els tècnics de Govern, dos representants de la companyia i portaveus del Pas de la Casa”, va explicar Jordi Torres, cònsol major d’Encamp.

En la reunió es va plantejar la problemàtica que generen les línies interurbanes L2, L3 i L4 en direcció a Encamp, Soldeu i el Pas de la Casa. “Govern ja sabia de què anava” i “s’ha pres una decisió ferma en la modificació dels horaris, tant del començament com d’acabament. Tornarem a recuperar la normalitat”, va afirmar Torres. També es van posar dos temes més damunt de la taula, un la freqüència de les línies. “A primera hora del matí passen cada 30 minuts, però a partir de les 8.45 hores ho fan cada hora, i la demanda ciutadana és que sigui sempre cada mitja hora”, va assenyalar el cònsol. La segona, és la situació de les parades. “Que el bus ja no passi pel centre d’Escaldes és un problema, la gent s’ha de desplaçar fins a l’avinguda Tarragona i la demanda és mirar si és possible adaptar-les per centre d’Escaldes-Engordany i Andor­ra la Vella”, va manifestar Torres. Les dues demandes seran estudiades per l’executiu i la compa­nyia i “de cara a la setmana vinent ens donaran una resposta”, va indicar Torres.

Òscar Ramon, president de l’Associació de Veïns del Pas, va agrair la reunió i va expressar que almenys hem aconseguit un avanç relatiu, és molt millor del que hi ha ara”, tot i que “espero que al final tinguem el mateix que teníem abans”.

Pel que fa a la redistribució de les parades, el director d’empresa, comerç i transport, Josep Pujol, va matisar que l’objectiu de la instauració dels tiquets vàlids per una hora era fer una “previsió quant al transbord de passatgers, però estem acostumats a agafar el bus a sota de casa i que ens porti al destí”. Per aquest motiu, la companyia i Govern “verificarem si la demanda de la ciutadania és factible, ja que potser l’augmentem i no és necessari”.

tracking