política

Espot explica que Juli Minoves no feia consens entre els demòcrates

Gallardo afirma que si en un futur s’han de fer nous nomenaments, “Govern triarà les persones que consideri oportunes”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va explicar que Juli Minoves no feia consens entre els membres de la formació. “Dins de demòcrates aquest nom no fa el consens necessari.” Espot va aclarir que Minoves “era un nom que estava sobre la taula, però no hi havia res decidit. Els ambaixadors no ho són fins que hi ha un acord de Govern que els nomena i reben la plaça del país de destí”. Així, “no era una possibilitat que estigués sobre la taula de forma immediata, i per aquest motiu Govern va ratificar l’ambaixadora”. Tanmateix, Espot va voler remetre les declaracions del ministre Gallardo: “Independentment que aquest nom estigués sobre la taula i se’n pogués parlar, ha estat molt prudent dir que no exigiran cap decisió que posi en risc el Govern de coalició.”

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, va assenyalar que des de Liberals s’havien ficat diferents noms per a possibles càrrecs. “Sempre hem posat damunt de la taula noms més ben preparats que millor representin, tant internament com externament, Andorra.” “Noms que aportin i tinguin experiència tant en el sector privat com en el sector públic.” D’altra banda, va exposar que “a hores d’ara tenim els ambaixadors que tenim nomenats, i no hi ha previsió de fer cap canvi, i si en el futur s’han de fer nous nomenaments, doncs Govern triarà les persones que consideri oportunes”. El ministre va expressar que amb la geografia del Principat, com més persones estiguin al costat de l’executiu més present serà la seva feina. “Andorra és un país petit i ha de comptar amb el màxim nombre de persones que hi hagi a la seva disposició.” Igualment, encara “falten alguns serveis per polir amb algunes destinacions o alguns països que s’han de treballar”. Carles Enseñat, conseller general de Demòcrates, va expressar la seva postura quant a l’elecció d’un nou ambaixador per a l’Organització de les Nacions Unides als Estats Units. “Sembla una mica estrany buscar un nou ambaixador quan ja en tenim un” ja que “a dia d’avui hi ha una ambaixadora, que és la senyora Elisenda Vives, que és l’ambaixadora a Nova York”. Tanmateix, va expressar que per demòcrates “el senyor Juli Minoves és una persona que està molt preparada i ja ha ocupat diversos càrrecs” al Principat.

LA SEGURETAT DE LA CIMERA SERÀ UNA TASCA POLICIAL

El cap de Govern, Xavier Espot, va assegurar ahir que la seguretat de la cimera internacional estarà a càrrec dels cossos policials nacionals: “L’organització de la seguretat de la cimera estarà en mans de la policia. Sempre ho hem dit i no hem canviat de criteri.” Espot va negar la possibilitat que Toni García fos el responsable de seguretat: “A diferència de Minoves, que des de liberals sí que s’havia posat el nom sobre la taula, en aquest cas ni això.” On sí que Xavier Espot va obrir la porta va ser a possibles acords amb la policia espanyola i francesa: “En tot cas, podem fer convenis bilaterals per comptar amb la col·laboració dels cossos de països veïns.”

Espot explica que Juli Minoves no feia consens entre els demòcrates

tracking