política

Gallardo apunta que Minoves no posarà en risc la coalició

El ministre recorda que “els noms que es proposen són per ajudar i contribuir” i que cap no ha de fer perillar l’entesa entre ambdós partits

Costa afirma que el nom de Minoves està proposat per ocupar diversos càrrecs
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Gallardo, ministre de Presidència i Economia, va apuntar ahir, en una entrevista a Ràdio Nacional Andorra, que Minoves no posarà en risc el pacte de Govern. “El que hem tingut sempre clar les dues persones que hem pilotat aquesta negociació és que els noms que es proposen són per ajudar i per contribuir, i també des de l’òptica que cap nom ha de posar en risc l’entesa entre les dues organitzacions o entre els dos partits polítics”, va manifestar. El ministre també va confirmar que durant les negociacions “no hi va haver una imposició de noms ni de quotes estrictament tancades”, ans al contrari: “La voluntat era posar a disposició de Govern persones preparades amb perfils i trajectòries importants que poguessin ajudar i contribuir en la construcció del projecte.” Tanmateix, tant Gallardo com Ferran Costa, president del Grup Liberal, van assegurar que encara no “s’han tancat les persones que han d’ocupar les ambaixades”.

Costa va reconèixer ahir en una roda de premsa que el nom de Juli Minoves es va posar damunt la taula perquè “no hi ha una persona al país amb més contactes internacionals”. El president del grup va confirmar que Minoves és un dels noms que podrien ostentar el càrrec, però “ara com ara ja tenim una ambaixadora a Nova York, davant de la missió permanent de les Nacions Unides, que és la senyora Elisenda Vives, i així continua sent”. Va explicar que “en un marc de negociacions sempre s’ha de partir d’un punt de vista ampli, un encaix de postures diferents que han d’apropar posicions”.

Opinió pública

Costa va assenyalar que en els últims temps “s’està funcionant a cops de titular, s’estan produint molts fets que generen reaccions de l’opinió pública sense que hi hagi cap mena d’accions confirmades”. Així mateix, va lloar les accions i càrrecs públics que va ostentar el senyor Minoves. “Ha estat quatre anys president de la Internacional Liberal, amb una xarxa de contactes arreu del món indiscutible, a més, també amb un crèdit d’acció de Govern important.” Costa va defensar Minoves al·legant que “la gent se centra potser en els errors, que també s’hi ha de pensar; qualsevol càrrec públic espera tenir molts encerts, però malauradament també es cometen errors”. Pel que fa a l’opinió pública generada pel possible candidat, el president va considerar important la crítica, però va ressaltar que “val la pena pensar les coses amb perspectiva”, ja que “mai deixen de ser blanques o negres, sinó que també hi ha matisos de grisos”. Per aquest motiu, també “s’ha de fer valdre tot el que el senyor Minoves va fer en el seu dia pel nostre país”.

Eleccions comunals

En relació amb les pròximes eleccions comunals del desembre, Costa va dir que “són capítols diferents”, i que “és l’opinió pública que s’està emetent, que forma part del joc, per dir-ho de manera més col·loquial, però que ni de bon tros ha d’afectar el que esdevingui a les eleccions comunals”. També va matisar que “quan es va parlar de formar una coalició de Govern no s’estava pensant en clau electoral, i si així fos, li estaríem fent un flac favor al país. En el seu moment es va parlar i negociar sobre aquest Govern de coalició”, i per aquest motiu, les eleccions comunals són “un capítol completament a part” de l’actualitat política.

D’altra banda, el president del grup parlamentari va afegir que ja “hem anunciat que serà una mica la voluntat dels diferents comitès parroquials que la formació de Liberals i de Demòcrates vulguin arribar a bon port, o no”. Tot i això, va remarcar que s’ha de tractar “cada cosa al seu temps”, i que “ja tindrem l’oportunitat de poder-ne parlar a bastament, de les eleccions comunals”.

LÍDER DE LA LIBERAL INTERNACIONAL

Juli Minoves va ocupar el càrrec de president de la Liberal Internacional durant dos mandats, des del 2014 fins al 2018. Abans d’accedir a la presidència va ser vicepresident durant tres mandats. El primer cop va ser escollit el 2005. Quan va deixar el càrrec de president, va ser designat com a president d’honor. Durant el mandat de Juli Minoves es va adoptar el nou manifest liberal, que substituïa el d’Oxford, conegut com a manifest d’Andorra i que va ser aprovat al congrés internacional d’aquest grup polític que va tenir lloc a Andorra durant el maig del 2017.

Gallardo apunta que Minoves no posarà en risc la coalició

tracking