x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
trobada iberoamericana

Jordi Gallardo vol 'Toti' Garcia de cap de seguretat de la Cimera del 2020

Un cop acabada la reunió internacional es faria càrrec del control de l’edifici de Govern
Jordi Gallardo vol 'Toti' Garcia de cap de seguretat de la Cimera

Jordi Gallardo vol 'Toti' Garcia de cap de seguretat de la Cimera

Jordi Gallardo vol 'Toti' Garcia de cap de seguretat de la Cimera

Toni Garcia, 'Toti', en una reunió de l'antiga executiva liberal.

DA tomba el retorn de Minoves d'ambaixador

Toni Garcia, 'Toti', en una reunió de l'antiga executiva liberal.

Fernando Galindo
Actualitzada 06/09/2019 a les 13:37
La seguretat dels més de vint caps d’Estat i de Govern que assistiran a la Cimera Iberoamericana que Andorra acollirà la tardor de l’any vinent és una de les màximes preocupacions que té el gabinet Espot. Per la qual cosa es considera imprescindible nomenar un coordinador de seguretat de la trobada. El ministre de la Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ja ha escollit el candidat per ocupar el càrrec. I no sembla gaire disposat a negociar una alternativa. Es tracta de l’encampadà Toni Garcia, Toti, un destacat membre del partit liberal, marit de Maribel Lafoz, excomissària i advocada dels ex-màxims accionistes de BPA, els germans Cierco. L’alt càr­rec d’Indústries Montanya és un dels homes de confiança de Gallardo i va estar darrere de l’operació que el va catapultar com a cap de llista de la formació liberal en detriment de Josep Pintat. Una maniobra que va provocar el trencament del grup parlamentari i la decisió del polític lauredià, al qual van retreure les reticències a posicionar-ne obertament al costat dels exaccionistes del banc intervingut.
Les intencions de Gallardo respecte al paper institucional que ha de jugar Toni Garcia, però, van més enllà de la Cimera Iberoamericana de la tardor del 2020. Un cop acomplert el compromís internacional el líder dels liberals pretén que Toti assumeixi les competències com a màxim responsable de la seguretat de l’edifici administratiu. Amb la qual cosa

la seva posició dins de l’executiu es veuria refermada en una nova maniobra de força davant els demòcrates. L’afer dels diners que va cobrar el secretari d’Estat d’Economia, Salustià Chato, de la Federació de Futbol o l’intent de situar Juli Minoves al capdavant de la delegació de Nova York han deixat Jordi Gallardo en una posició incòmoda com a ministre. La situació ultrapassa les competències de les carteres que lidera i està afectant tot l’executiu.

Petició a Macron
La visita del Copríncep francès, Emmanuel Macron, la setmana vinent a Andorra serà el moment per tractar, entre d’altres dossiers, la cooperació i el suport del país veí per garantir l’èxit de la Cimera. Un dels aspectes claus és el de la seguretat dels màxims mandataris que participaran en la trobada. Una demanda que ja es va fer el juny passat, quan Espot va visitar l’Elisi. El suport d’Espanya serà igualment imprescindible.
Etiquetes
  • #48 Desde la terrassa...
    (07/09/19 18:50)

    Encampadà...

    El que sona a broma és que t'erigeixis com a portaveu de la parròquia d'Encamp ("Tothom...") i que parlis sense "haver vist el seu CV" ho empitjora perque això si que permet saber que parles sense poder basar les teves afirmacions. A més, que parlis d'amiguismes dona a entendre que aixó deu ser una forma teva de fer política perque no has entès que més que amics son companys de partit.

    Respondre
  • #47 amandio
    (07/09/19 11:19)

    Qui ja ha treballat amb aquest senyor sap molt bé el que val. L'enveja de molts i el succés de pocs. Enhorabona Toni.

    Respondre
  • #46 Tamarroland
    (07/09/19 00:13)

    El tema cada dia és més esperpèntic.

    Respondre
  • #45 Kiko
    (06/09/19 22:47)

    Un altre amiguet dels liberals endollat. Quants van ja ?

    Respondre
  • #44 Jaime
    (06/09/19 22:28)

  • #43 Raül Calvo
    (06/09/19 21:56)

    Really Georges?????

    Respondre
  • #42 esteve
    (06/09/19 21:46)

    Ai si la envidía fuera tiña... va dir..
    Si ara sera questio d'enveja. Col.locar a tots els amics i familia ara sera questio d'enveja. N'hi ha alguns que nomes diuen que bajanades.

    Respondre
  • #41 Ai si la envidía fuera tiña...
    (06/09/19 20:31)

    Segur que el que mes critiquen serien els primers en fer el mateix si puguessin. Ara per criticar i envejar que no quedi. Aquest es l'esport nacional i no l'esqui.

    Respondre
  • #40 James. Ara si. Booon
    (06/09/19 20:29)

    Els dignataris visitants es trobaran a gust La seva seguretat en mans d un empleats dels mateixos propietaris del banc investigat per corrupció en els seus paisos

    Respondre
  • #39 Enric
    (06/09/19 20:05)

    Algu si ho sap podria dir quins coneixements te aquest senyor Toti Garcia en materia de seguretat? Quina es la seva activitat profesional? 

    Respondre
Veure’n més
48
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts