mobilitat

Govern rebutja el recurs del transport escolar

Els tècnics consideren que la valoració econòmica presentada per Autocars Nadal és correcta

Govern rebutja el recurs del transport escolarARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha rebutjat el recurs pel transport escolar que van presentar set empreses del sector el mes de juliol passat, en contra de l’adjudicació de 13 viatges a l’empresa Autocars Nadal. Els tècnics de l’executiu consideren que la valoració econòmica presentada per Autocars Nadal és correcta, i que la baixa temerària és considerada. “Hem rebut avui [ahir] al matí la notificació, i ara estem en espera de poder reunir-nos les set companyies per veure si finalment acabem anant a la Batllia”, ja que “potser ens surt més cara la salsa que els caragols”, va afirmar el gerent d’Andbus, Albert Vinseiro.

El motiu de la interposició és que Autocars Nadal va presentar una oferta per sota del límit permès a les bases del concurs. “El plec establia que clarament que el preu proposat no podia estar ni per sota del 85% ni per sobre del 115% del preu base”, va assenyalar Vinseiro. La proposta presentada per la companyia Autocars Nadal se situava prop del 60%, fet que les companyies consideren temerari. “El nostre recurs anava encarat a això, la seva inviabilitat econòmica i l’incompliment de les clàusules del plec de les bases del concurs”, va explicar Vinseiro. “Nosaltres no hem proposat un pressupost més baix perquè no ens és viable econòmicament i perquè no estava dintre de la legalitat de la convocatòria”.

El gerent d’Andbus, societat que pertany a Novatel, va manifestar la seva opinió respecte a la condició i preferències d’Autocars Nadal. “Estan prenent una posició de força, ja que per Autocars Julià perdre diners en aquest servei acaba sent avantatjós”, ja que aquesta concessió “farà que la resta d’empreses pleguin, és una estratègia per rebentar el mercat abaixant el preu per fer marxar la resta de companyies”. Igualment, Vinseiro va matisar que si la companyia “pretén estalviar-se el màxim de diners possibles, que s’acoti al plec de bases i no jugui a banda, tots hem de jugar les mateixes cartes”.

SENSE RESPOSTA SOBRE L'INTERURBÀ

La companyia Andbus també va recórrer contra l’adjudicació de les línies interurbanes que l’executiu va atorgar a Autocars Nadal. El Govern encara no ha donat resposta a l’empresa, tot i que ha “assegurat que aquesta setmana ens dirà quelcom”, va explicar Vinseiro. “Autocars Nadal només va comptar els cotxes de línia, mentre que les altres vam comptar amb cotxes addicionals per donar suport al servei, per aquest motiu el nostre pressupost és superior.” Des d’Andbus remarquen que Nadal no ha tingut en compte el bus lliure i esperen que la situació “caigui pel seu propi pes”, perquè “dels 1.300 nens ja veurem quins no arriben a les 9 hores a l’escola”, va afirmar.

tracking