x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
'Cas bpa'

La fiscalia peruana interroga 'Betingo' pel 'cas Odebrecht'

L’extreballador de BPA va haver de respondre davant l’equip especial
Actualitzada 04/09/2019 a les 06:41
La fiscalia peruana va interrogar ahir Andrés, Betingo, Sanguinetti per la trama Odebrecht a l’Uruguai. L’exgestor de Banca Privada d’Andorra va ser preguntat per l’equip especial Lava Jato a la seu del jutjat de l’Uruguai. L’acusat va haver de respondre a les preguntes dels fiscals José Domingo Pérez i Geovanna Mori, en un interrogatori en què també va estar present l’advocada Gisel Andía Torres, de la Procuraduría Ad Hoc.
Andrés Sanguinetti, germanastre de l’ex-president uruguaià Julio María Sanguinetti, conegut com a Betingo, està sent investigat per suposats pagaments de suborns i blanqueig de capitals a funcionaris sud-americans a través de comptes de BPA relatius a la trama de la constructora brasilera Odebrecht. Com a part del seu treball operatiu, Betingo mantenia contacte directe amb el departament d’operacions estructurades de la constructora per poder executar les transferències ocultes que permetien el pagament dels suborns als ex-funcionaris peruans en els casos Metro de Lima, Ositran, Via Evitamiento Cusco, Atala, Arbitrajes i Peñaranda, segons informa la fiscalia peruana.

El fiscal José Domingo Pérez Gómez va interrogar l’acusat per la seva participació en l’obertura de comptes a nom de Miguel Atala, l’exviceministre Jorge Cuba i els exintegrants del comitè especial del Metro de Lima. D’altra banda, el banquer uruguaià va respondre a la fiscal Geovanna Mori sobre la participació en tots els comptes corrents dels exfuncionaris del país. El fiscal Pérez Gómez s’encarrega de les investigacions pel presumpte pagament de suborns a exfuncionaris del segon govern d’Alan García pel Metro de Lima, mentre que Mori és responsable de les investigacions de BPA.
L’exgestor de BPA va ser assenyalat per un antic advocat de la constructora brasilera Odebrecht com la persona que va fer de mitjancera, perquè a BPA s’obrissin els comptes i les societats a través de les quals es van fer els suborns a polítics i funcionaris d’Amèrica del sud a canvi de l’obtenció de permisos per a la construcció d’obres milionàries de caràcter públic a diversos països del territori.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts