x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
POLÍTICA

El PS insisteix que s'ha de destituir Chato i que la situació és insostenible

López assegura que no es pot acceptar que un càrrec “d’aquesta responsabilitat” pugui haver incomplert la llei de manera “flagrant”
El PS "no accepta" la situació de Govern amb Chato

El PS "no accepta" la situació de Govern amb Chato

Pere López creu que l'executiu hauria d'actuar d'una manera envers la situació del secretari d'estat

L'actual secretari d'Estat d'Economia, Salustià Chato, fent d'àrbitre.

El PS insisteix que s'ha de cessar Salustià Chato

L'actual secretari d'Estat d'Economia, Salustià Chato, fent d'àrbitre.

ARXIU
Actualitzada 04/09/2019 a les 13:03
El Partit Socialdemòcrata (PS) continua amb la posició de demanar la destitució del secretari d’Estat d’Economia, Salustià Chato, després que el cap de Govern, Xavier Espot, li mostrés el seu suport assegurant que no existeix cap motiu suficient per cessar el número dos del ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, es va mostrar més “sorprès i decebut” per les paraules del cap de Govern que per les del ministre Gallardo durant la setmana passada, quan va manifestar que Chato tenia tota la seva confiança. “No acceptem que una persona que accedeix a un càrrec d’aquesta responsabilitat pugui haver incomplert la llei de manera flagrant com ha fet el senyor Chato”, va exposar López. “Esperem que se’l cessi del seu càrrec i que aquest serial que s’està allargant amb el pas dels dies i es complica, que es resolgui”, va afegir. López va destacar que la situació és “insostenible” i incompatible amb l’exercici d’un càrrec com el de secretari d’Estat. “Pensem que ha arribat el moment que algú posi seny en aquesta qüestió”, va considerar. El president del grup parlamentari del PS considera que “no es poden posar condicions al compliment de la legalitat”. “És obligatòria per a tothom i especialment per a les persones que exerceixen un càrrec públic al primer nivell”, va explicar.
Sobre la polèmica per la incompatibilitat professional que ha suscitat el cas Chato, López creu que, si arriba el moment de plantejar una possible eliminació de l’exclusivitat dels funcionaris, “caldrà fer-ho amb pausa i cautela”. “Els funcionaris segurament tenen un millor règim que els treballadors del sector privat en molts àmbits, han de tenir una sèrie d’obligacions cap a la ciutadania”, va sentenciar.


Opacitat en el 'cas Chato'

Els set consellers generals socialdemòcrates van presentar ahir, de forma conjunta, una bateria de preguntes escrites amb les quals demanen al Govern que aclareixi els “importants dubtes generats amb les explicacions donades els darrers dies” sobre la situació i les irregularitats que hauria comès com a funcionari i director del departament de Pressupost l’actual secretari d’Estat d’Economia. Des de la formació es considera que les explicacions donades per Espot estan “fora de lloc” i que “contribueixen a incrementar les incògnites”. D’entre les peticions, els consellers demanen si hi ha altres casos d’activitats econòmiques en els quals les persones que les efectuen no estan assegurades a la CASS. A més, demanen si existeix algun sistema d’autoritzacions discrecionals per permetre que alguns funcionaris puguin fer activitats professionals.
 
EXPLICACIONS DE SALUSTIÀ CHATO A L'EXECUTIVA LIBERAL
Chato va donar explicacions als membres del Comitè Executiu Nacional de Liberals d’Andorra referents a les retribucions rebudes per part de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) al llarg dels darrers anys. L’executiva liberal considera que “l’actuació del secretari d’Estat d’Economia s’ajusta plenament a la legalitat vigent i que no ha comès cap tipus d’infracció”. Durant la reunió que l’executiva liberal va mantenir ahir també es va tractar la baixa d’Amadeu Rossell, Valentí Martí i Manel Montes, membres de l’anterior comitè. L’actual Executiva va atribuir aquesta situació “exclusivament a desacords electorals”, un cop van recollir tota la informació que els interessats van fer arribar als mitjans.
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts