x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Una joieria d'Andorra, implicada en una trama de venda d'or il·legal

Una comerciant d'Andorra de 53 anys va ser detinguda en una operació conjunta entre les autoritats de França i Andorra
La dona de 53 anys va ser detinguda el passat 29 de març´.

Una joieria d'Andorra, implicada en una trama de venda d'or il·legal

La dona de 53 anys va ser detinguda el passat 29 de març.

Actualitzada 30/08/2019 a les 13:20
Una joieria d'Andorra ha estat implicada en una trama internacional de venda il·legal d'or, tal i com ha avançat el mitjà francès ladepeche.fr. Sis francesos i una comerciant del Principat van ser detinguts acusats de "conspiració criminal" i "blanqueig de diners". L'implicada del país, que era la responsable i gerent d'un estabiliment de compra-venda d'or i joieria, va ser arrestada el passat 29 de març i ja ha estat alliberada, mentre cinc dels arrestats van ingressat a presó, entre ells tres germans d'entre 40 i 50 anys. 
El desmantellament de la trama s'ha portat a terme entre l'Haute-Garona, l'Ariège, Lot-et, Garona, Gironde i Andorra. Segons ha apuntat la policia en un comunicat, l'operació es va iniciar arrel d'una informació que el cos va trametre el 2016 a les autoritats franceses en detectar una persona que venia de forma freqüent lingots d'or. La detecció es va produir en el marc dels controls habituals que realitza el servei de policia dels registres dels estabiliments de compra i venda d'or. 

La cooperació entre les autoritats franceses i andorranes van culminar amb una operació conjunta simultània arran dels elements descoberts a França, on es va veure una important xarxa criminal que es dedicava a extreure il·legalment or en diversos indrets del país veí i després els portaven a Andorra per vendre'ls. Segons el comunicat de la policia, el grup criminal i "uns individus que serien detinguts posteriorment en territori francès", havien realitzat vendes d'or per un import superior als 250.000 euros entre el 2016 i el 2018. 
Etiquetes
  • #1 pepe
    (04/09/19 13:11)

    no acabo de ver claro donde esta lo ilegal...¿Acaso era oro de robos? entonces si, pero si no es así, no veo donde esta el problema, el oro es como cualquier producto y se vende y se compra. Aunque aquí y visto la ambigüedad de la noticia y la poca información, mas parece otra cosa, alguien en Francia afectado por eso, habrá puesto el grito en el cielo y los polis han actuado sabiendas q algo les caería. Sigo creyendo q para q algo sea ilegal, debería ser explicado con claridad, pero claro, eso es para los periodistas, no para los correveidiles, q es lo único q parece q abunda en este pequeño y gran país.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts