La visita de Macron serà d'un dia i mig entre el 13 i 14 de setembre

El Copríncep francès vol visitar el Consell General i totes les parròquies, i es treballa per encabir-ho a l’agenda

La visita de Macron serà d'un dia i mig entre el 13 i 14 de setembre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep francès, Emmanuel Macron, visitarà de manera oficial Andorra els pròxims 13 i 14 de setembre. La durada de la visita serà d’un dia i mig. L’executiu i la Representació del Copríncep francès estan treballant perquè Macron visiti el Consell General i les set parròquies. Aquest és el desig del cap d’Estat i ara mateix l’executiu i la Representació del Copríncep gal estan en contacte per tancar el més aviat possible l’agenda de la visita. Ahir, a la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu del Govern va confirmar les dates i la durada de l’estada, però va indicar que “el programa encara no està tancat”.

La confirmació de la visita al Principat de Macron arriba després que el juny passat el cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica general, Roser Suñé, es reunissin amb el Copríncep francès al Palau de l’Elisi, a París. De la trobada va sortir el compromís per part de Macron de rendir visita al Principat al setembre. A més de les visites institucionals, la voluntat de Macron és posar en relleu durant l’estada al Principat la problemàtica del canvi climàtic.

Cal recordar que la darrera visita d’un Copríncep francès a Andorra va ser la de François Hollande el 12 i 13 de juny del 2014. A tall d’anècdota s’ha d’assenyalar que l’estada de Macron al Principat arribarà poques hores després que la selecció andorrana de futbol jugui a París contra la campiona del món. El partit, corresponent a la fase classificatòria per a l’Eurocopa del 2020, es jugarà a l’Estadi de França la nit de dimarts 10 de setembre. Serà un partit especial, perquè la Federació Francesa de Futbol l’aprofitarà per celebrar el centenari.

Visita a Tolosa d’Espot

D’altra banda, i sense cap relació amb l’estada de Macron a Andorra, el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es reuniran dilluns a Tolosa amb la presidenta de la regió i el prefecte d’Occitània. Es preveu que es doni seguiment a tots els aspectes de col·laboració bilateral existents entre els dos territoris en matèria d’accessibilitat per carretera i col·laboracions econòmiques.

Altres acords

Alexandre Cucurella va ser nomenat ahir director del Departament de Registres Jurídics i Econòmics del Ministeri de Presidència, Economia i Empresa.

El Govern ha adjudicat els treballs de construcció d’un cobert al pati de maternal i noves divisions interiors a l’escola espanyola de Fiter i Rossell per un import total de 105.404,21 euros.

Obres de refecció de la coberta del porxo del pati de l’escola francesa d’Encamp.

Llum verd a la licitació dels treballs de tractament de talussos de la xarxa de carreteres. El projecte s’emmarca en la campanya 2019 i aborda el talús situat a la CG3, a la zona del pont Pla, i a la CG4, a la zona del Coll de la Botella.

LA RUNA DE L'ESLLAVISSADA DE L'RN-22 ANIRÀ AL CIRCUIT DEL PAS

El consell de ministres va aprovar ahir un conveni entre el Govern, el comú d’Encamp i l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) per reutilitzar les terres procedents de l’esllavissada a la carretera RN-22, per al circuit de conducció del Port d’Envalira. L'acord preveu l’ampliació del circuit de conducció amb terraplenat de materials provinents de l’exterior del circuit, que impulsarà l’ACA, que també serà l’encarregada de carregar, transportar i dipositar les terres procedents del desmunt de la carretera francesa RN22. L’executiu s’encarregarà de la pavimentació del circuït. Fruit del conveni, l’ACA oferirà de manera gratuïta cursos de conducció per als xofers de Govern i del comú d’Encamp. La inversió prevista és de 150.000 euros, dos terços sufragats pel Govern i la tercera part restant pel comú. A la infraestructura, propietat del comú i explotada per l’ACA, es realitzen diverses competicions de màxim nivell europeu de conducció sobre gel, així com cursets de conducció sobre gel per a conductors del país. Ajuts als comerciants El Govern també va aprovar una segona remesa d'ajuts corresponents al decret de mesures urgents per a pal·liar els efectes econòmics derivats del tall de la carretera RN-22. S'han atorgat 18 noves ajudes que sumen un total de 13.045,81 euros relacionats amb la totalitat de l’import cotitzat referent a la CASS patronal (15.5%). El passat 14 d’agost l’Executiu ja va validar 37 peticions més. El Govern ha rebut 102 sol·licituds i està demanant a les no aprovades documentació complementària. Si s’acaben acceptant totes les demandes, els ajuts serien per 113.000 euros. L’esllavissada a l’RN22 va provocar el tancament de la carretera d’accés a França per un període de 18 dies.

La visita de Macron serà d'un dia i mig entre el 13 i 14 de setembre

tracking