POLÍTICA

Gallardo mantindrà Chato com a secretari d'Estat

El secretari d’Estat d’Economia va posar el seu lloc a disposició del ministre després de fer-se públic haver rebut retribucions sense cotitzar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, va revelar ahir que el secretari d’Estat d’Economia, Salustià Chato, va posar el càrrec a la seva disposició després que el seu nom aparegués en un informe policial de l’operació Cautxú i que es fes públic que va rebre retribucions sense que s’haguessin cotitzat sent, alhora, treballador de l’administració pública. No obstant, el ministre va explicar que no va acceptar la renúncia del seu número 2 i el va reafirmar en el seu càrrec, tot exposant que el secretari d’Estat d’Economia té la seva confiança. “A dia d’avui el senyor Chato continua sent el secretari d’Estat d’Economia i té la meva total confiança absoluta”, va manifestar Gallardo.

El titular de Presidència i Economia va voler destacar de Chato la seva trajectòria, com a funcionari de professió, després de vint-i-dos anys a l’administració, quelcom que el ministre considera que l’avala. “És una persona que ha tingut càrrecs de responsabilitat en diferents governs i que ha tingut un creixement professional a l’administració a base d’esforç i dedicació”, va explicar Gallardo, qui també va posar de manifest que quan va agafar les regnes d’Economia va considerar que era la persona més adient “pel seu coneixement”.

Situació de buit

El número 1 d’Economia es va referir a l’activitat que ha portat a Chato a aquesta situació i va manifestar que “l’obligació de cotitzar a la seguretat social les remuneracions que ha rebut no hi és”. “Hi ha un reglament que l’eximeix d’això”, hi va afegir. De la mateixa manera, el ministre va explicar que properament, des del Govern, s’analitzarà si hi ha algun tipus de buit o defecte de forma “que caldria plantejar i realment deixar de manera clara com es podrien compatibilitzar aquestes activitats i evitar que hi hagi aquesta situació de buit”, quelcom que ha de servir, segons Gallardo, per regularitzar la situació i per tranquil·litzar a les persones que ho puguin estar fent.

Així mateix, el ministre de Presidència i Economia va insistir en no fer una “cacera de bruixes” d’altres persones que es troben en la mateixa situació que el secretari d’Estat d’Economia i als quals “se’ls hi pot generar una angoixa”. Va assegurar que és una contribució que és “important” que es continuï fent perquè “tenim la mida de país que tenim”. El número 1 d’Economia considera que, en la majoria de casos, hi ha un gran desconeixement de com s’ha de gestionar aquest tipus de remuneració.

Secret a veus

Tot i que s’hagi fet pública l’activitat remunerada de Chato sent funcionari i que això hagi fet al secretari d’Estat fer posar el seu càrrec a disposició del seu superior, el ministre va assegurar que la seva implicació en el teixit esportiu del país per tirar endavant diferents activitats “era un secret a veus”. “Ha tingut implicació com a àrbitre, com a formador d’àrbitres o com a delegat”, va explicar Gallardo, que va assegurar que era una activitat feta a la llum del dia, coneguda per tothom i que els diferents governs que han passat “n’eren sabedors”. “Si hi ha més elements que el Govern o el ministre d’Economia han de valorar en els propers dies, doncs es farà”, va explicar Gallardo, però va reiterar que es tractava d’una activitat publica i notòria i que no es feia d’amagat. “És quelcom que es feia perquè l’activitat esportiva es pogués dur a terme”, va afegir.

En el cas de Chato, el ministre va assegurar que les retribucions de les activitats del número 2 del ministeri es tracten d’imports amateurs. “Estem parlant d’una retribució de l’ordre de 3.000 euros a l’any”, va explicar Gallardo, que també va assegurar que des que Chato és secretari d’Estat d’Economia no ha tingut retribucions per part de la Federació de Futbol per realitzar aquestes activitats en l’àmbit esportiu.

Gallardo mantindrà Chato com a secretari d'Estat

tracking