Política

Pregunta del PS respecte al bàtxelor d'infermeria

Pregunta del PS respecte al bàtxelor d'infermeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del grup parlamentari del PS, Roger Padreny, considera que alguns dels estudiants graduats al bàtxelor d’infermeria de la Universitat d’Andorra tenen dificultats per accedir al mercat laboral, tant a Andorra com als països del voltant. Davant d’aquesta situació, el parlamentari ha demanat explicacions al Govern mitjançant una sèrie de preguntes sobre la qüestió que, des de l’executiu, s’haurà de respondre de forma escrita.

Padreny, en l’escrit tramitat la setmana passada a Sindicatura, posa en relleu que “tenim constància que els estudiants s’estan trobant amb dos problemes un cop finalitzada la seva formació”. El primer, indica el partit en un comunicat, suposa que “quan es presenten als edictes per cobrir places al SAAS, en demanar-los un mínim d’experiència laboral, tenen grans dificultats per ser seleccionats”. El segon, explica, és que aquests alumnes “quan volen treballar com a infermers a Espanya, necessiten poder acreditar crèdits suplementaris”, fet que “també els complica la possibilitat de treballar en aquest país”.

Per aquests motius, el conseller general socialdemòcrata formula una sèrie de preguntes, començant per demanar si el bàtxelor permet la seva convalidació i reconeixement directe del títol a l’estranger i si això no és possible, vol saber el motiu. També inquireix si “existeix algun conveni entre l’UdA i el SAAS perquè els graduats d’infermeria puguin fer pràctiques al país”.

tracking