Claverol diu a la Fundació Tutelar que tornarà demà

El Patronat dona els poders per treure fins a 3.000 euros al febrer i la primera apropiació és de 2.500 euros el 31 de maig

Claverol diu a la Fundació Tutelar que tornarà demà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Tutelar va conminar per escrit David Claverol, que estava a Vilafortuny de vacances, a principis de la setmana passada que tornés els 22.500 euros que havia agafat dels comptes i que donés explicacions i factures. Claverol va respondre traient ferro a la situació i assegurant que tot era un malentès relacionat amb uns reintegraments. L’expresident va assegurar a la Fundació que el divendres 16 d’agost tot estaria solucionat i fins i tot deixava entendre que s’estava sobrereaccionant. El 16 d’agost la situació no s’havia resolt i Claverol, que suposadament continua a Vilafortuny, va indicar que la seva secretària s’havia agafat pont i per tant no s’havia pogut tancar l’afer. Va garantir que el dilluns 19 se solucionaria, però ningú es va presentar. En aquest cas va adduir patir un problema familiar. Finalment va reiterar que tot era un malentès i que el dilluns 26 d’agost tornava de les vacances i es presentaria per al reintegrament dels diners i per donar les explicacions escaients.

Claverol tenia poders des del mes de febrer, quan encara era secretari, per poder treure fins a tres mil euros. La Fundació li fa entrega perquè pugui fer gestions administratives amb els bancs. Com dels membres de la Junta era el que més hores hi dedicava, motiu pel qual al juliol se l’acabaria nomenant president, se’l va elegir perquè disposés dels poders. El 31 de maig va tenir lloc el primer problema perquè va treure 2.500 euros d’un dels comptes de la Fundació gràcies als poders. L’operació va ser detectada i se li va comentar, però va manifestar que no hi havia cap problema. Fins al 4 de juliol no torna a produir-se un nou reintegrament per una xifra similar. El 15 torna a haver-hi un altre i passat el vint de juliol comença a fer-ne de forma continuada. La celeritat amb què la Fundació ha controlat el problema es constata en el fet que a finals de juliol és quan fa el gruix de la suposada apropiació i en poc més de deu dies tot el procés està conclós i l’afer a la Fiscalia.

Els membres de la fundació no tenen gaire esperança respecte que Claverol compleixi el que va anunciar i que demà es presenti amb els diners i les explicacions. Fonst properes a l’organització benèfica han destacat que amb tot el que ha passat hi ha molts dubtes respecte que realment es presenti. Consideren que des que tot va esclatar Claverol només ha posat excuses i ha fet promeses que després ha incomplert sistemàticament.

tracking