Claverol va usar uns poders de fins a 3.000 euros per a l'apropiació

L’antic president el va autoritzar al maig perquè pogués treure fons del banc i immediatament ja van començar a faltar diners

Claverol va usar uns poders de fins a 3.000 euros per a l'apropiació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

David Claverol es va acostumar a anar per la Fundació Tutelar on tenia el càrrec de secretari. S’oferia per fer feines i el president Joan Carles Rodríguez Miñana no disposava de temps per dedicar-se a moltes de les tasques de gestió. Per aquest motiu va acabar fent un poder de fins a tres mil euros per a Claverol amb l’objectiu que pogués encarregar-se de les gestions de petita quantia amb les entitats bancàries. Aquest poder, amb funcions de secretari de la Fundació, li va arribar al maig i de forma gairebé immediata es van començar a produir les operacions irregulars. Claverol hauria aprofitat aquests poders per al reintegrament de quantitats directament de la finestreta del banc. Amb l’excusa de voler fer personalment el pagament en metàl·lic Claverol rebia els diners i els justificava amb factures de suposades feines realitzades per proveïdors a la Fundació.

La tasca en què es troba ara la investigació és establir quines factures són falses o constatar que són reals. Per aquest motiu es contactarà amb les empreses que suposadament haurien donat el servei. En cas que es constati que algunes són falses s’haurà de determinar si va ser una operació fraudulenta feta per Claverol en solitari o estava en connivència amb alguna de les empreses. Les sospites respecte el que es tracta, com a mínim en alguns casos, de treballs, productes o serveis que mai es van complimentar es basa en el fet que n’hi ha de molt sospitoses. Fonts coneixedores del cas van comentar que existeix una factura per al disseny de la pàgina web quan no hi ha constància que aquesta tasca s’hagi exectutat. Un altre exemple és la factura d’unes obres a la Fundació que tampoc està clar que s’hagin realitzat. Aquest és el grup de factures que estaria al voltant dels 14.000 euros.

A partir del juliol Claverol va passar a ser president i va continuar la mateixa situació. Quan la comptable va arribar de vacances recentment es va trobar amb una insòlita petició. Claverol li demanava sis mil euros i afirmava que es necessitaven tenir diners cash per si hi havien necessitats de pagaments perque “no es refiava dels bancs”. Primer hi van haver reticències, però finalment va fer dos xecs per tres mil euros cadascun. L’insòlita petició va aixecar les alarmes i va ser en aquell moment quan es van començar a analitzar les operacions que havia fet Claverol en els darrers mesos gràcies als poders per treure diners. Es van localitzar factures d’escassa credibilitat i la Fundació va contactar amb Govern. Hi havia un últim pagament de 2.500 euros d’acord a una autofactura que s’havia fet justificada per les hores en què havia buscat un nou local per a la Fundació. En total 22.500 euros. Amb tot plegat una anàlisi ràpida va decidir l’executiu a portar l’afer a la fiscalia.

L'ABSÈNCIA POT PORTAR LA PETICIÓ D'EXTRADICIÓ

David Claverol continua fora d’Andorra, segons van indicar diferents fonts properes al cas, tot i que se li havia fet arribar que el patronat de la Fundació l’havia convocat perque donés explicacions. La batllia tambél’espera perquè declari i cada dia que passa, segons fonts jurídiques, augmenta el risc que el retorn acabi amb un ingrés preventiu a la Comella. Davant la possibilitat que no retorni s’obriria la porta que la justícia es plantegi la possibilitat de demanar a Espanya l’extradició ja que és allà on es troba el seu domicili de la costa tarragonina.

tracking