x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Mor ofegat un resident en una platja d'Alacant

La guàrdia civil va indicar que la zona de bany és coneguda pels forts corrents i que onejava la bandera groga
Una de les embarcacions que van participar en el rescat.

Mor ofegat un resident en una platja d'Alacant

Una de les embarcacions que van participar en el rescat.

CREU ROJA
Actualitzada 22/08/2019 a les 13:43
Un resident d’Encamp va ser trobat mort dimarts al matí a la platja de les Ortigues, situada a la localitat alacantina de Guardamar del Segura, segons van informar ahir els membres de salvament marítim i de la guàrdia civil. L’home tenia 39 anys i era de nacionalitat portuguesa, tot i que residia a la parròquia encampadana. El cos de seguretat espanyol encara no ha pogut concretar les causes que li van provocar l’ofegament però sí que va informar que aquell dia onejava a la platja la bandera groga i que és un indret conegut per la seva perillositat pels forts corrents que té. Segons ha pogut saber el Diari, el cos serà repatriat al Principat després que se li hagi practicat l’autòpsia, i es procedirà a incinerar-lo aquí, també.
El servei d’emergència (el 112) va rebre un avís cap a les 12.20 hores per part de la seva filla, amb qui s’havia estat banyant abans però que des de feia una estona era incapaç de localitzar-lo. Immediatament es van activar els protocols per iniciar la cerca i a més de la guàrdia civil, també hi van participar servei marítim, salvament, la Creu Roja, un helicòpter i diverses patrulles que van resseguir la línia de la costa. Tot plegat, però, no va permetre trobar-lo sinó que després de quatre hores el va acabar descobrint un banyista, que va alertar les autoritats. Estava aproximadament a un quilòmetre de la zona on s’havia estat banyant amb la família al matí. Des de salvament marítim informen que l’avís els va arribar una mica més tard però que van enlairar ràpidament un helicòpter i que van tenir l’ajuda d’una embarcació de la Creu Roja. Precisament va ser el seu personal qui, un cop recuperat el cos, va començar el procediment de reanimació cardiopulmonar però va resultar infructuós i es va certificar la seva mort.

Des del departament de Comunicació de l’ajuntament de Guardamar del Segura, només van poder “lamentar” la mort del resident i van explicar que s’havia traslladat el cadàver a l’institut anatòmic forense perquè se li practiqués la pertinent autòpsia.
La voluntat de la família és que sigui incinerat a Andorra un cop les autoritats espanyoles ho permetin. El procés de l’autòpsia pot trigar un parell de dies, als quals caldria afegir-ne algun més per superar les traves burocràtiques. Des del comú encampadà, per la seva part, només han pogut confirmar la residència a la parròquia però no havien rebut més informació ni sabien qui era.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts