reportatge

Rècord Guinness per la pròtesi de David Aguilar

El llibre Guinness dels rècords comptarà en la propera edició amb David Aguilar, més conegut com ‘Hand Solo’, per construir la primera pròtesi de peces de Lego.

Rècord Guinness per la pròtesi de David AguilarRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Néixer amb la síndrome de Poland no va ser un impediment perquè David Aguilar aconseguís assolir els seus objectius a la vida. De fet, no tenir ni el pectoral ni l’avantbraç dret li ha servit per desenvolupar un esperit de superació que l’ha portat a rebre importants premis i guanyar-se l’admiració de tothom. Fa dos anys, el David va decidir construir-se una pròtesi amb les peces d’un helicòpter de Lego. El que segur que no imaginava és que gràcies a això entraria en el llibre Guinness dels rècords.

Hand Solo, nom pel qual és conegut popularment, va rebre aquest important reconeixement ahir a la tarda a la planta baixa d’un centre comercial Illa Carlemany que es va aturar durant uns minuts per presenciar l’històric moment. Des de la primera fila del públic, on el seu pare gravava tot l’acte, fins a l’última planta del centre comercial, tothom va dirigir la vista a l’escenari on hi havia el protagonista de la jornada, que ara tindrà l’honor de sortir a la propera edició del llibre Guinness dels rècords. Sobre aquest assoliment, Hand Solo explica que de petit mirava el llibre amb els seus amics, admirat per les coses que aconseguien altres persones, per la qual cosa assegura que és un honor molt gran poder ser objecte d’admiració per a altres nens.

L’encarregat de donar al David el certificat oficial del rècord Guinness va ser Craig Glenday, editor en cap del llibre. Glenday va explicar que la seva tasca és decidir quines persones estan incloses en cada edició i va assenyalar que el cas de Hand Solo és “remarcable” i suposa un exemple per a altres persones que tinguin la mateixa condició que el David. “És un cas inspirador. S’ha de celebrar que hi hagi persones que facin aquest tipus de coses increïbles”, va destacar.

Després del lliurament del certificat, el David va relatar com va haver d’adaptar-se des de petit a fer coses del dia a dia com tallar la carn, lligar-se les sabates o, ara que ja és més gran, conduir. Per donar a conèixer el seu cas al món, Hand Solo està gravant un documental que l’ha portat a viatjar arreu del planeta. Ara ja pot afegir un capítol més a la seva història: el dia en què va entrar al llibre Guinness dels rècords per crear la primera pròtesi funcional amb peces de Lego.

tracking