x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
habitatge

Els 1.100 pisos d'alt estànding valdran de 7.000 a 12.000 euros el metre quadrat

Entre el clot d’Emprivat, el Falgueró i la Borda Nova està previst que se superin les mil unitats
El clot d'Emprivat acollirà torres de fins a vint plantes.

Pisos de gamma alta d'entre 7.000 i 12.000 euros el metre quadrat

El clot d'Emprivat acollirà torres de fins a vint plantes.

Actualitzada 22/08/2019 a les 16:42
La febre dels pisos de venda de gamma alta està en plena efervescència i es calcula que quan s’hagi construït tot el que està projectat s’hauran fet uns 1.100 habitatges. La xifra surt d’unir les tres grans zones on ja s’han començat els projectes per fer pisos de luxe: el clot d’Emprivat, el Falgueró (les dues d’Escaldes) i la Borda Nova d’Andorra la Vella. L’estimació dels preus que es fa, segons diversos immobiliaris i fonts comunals, podria ser d’entre els set mil i els dotze mil euros per metre quadrat. El cost màxim correspondria als àtics que han de coronar les diferents torres que es faran al clot d’Emprivat i que possiblement passin a ser els pisos més emblemàtics de la zona comercial.
El preu serà tan alt, segons les mateixes fonts, per l’impacte del cost del terreny, que s’ha de repercutir en els habitatges, i perquè la construcció estarà disse­nyada pel luxe i fins i tot es preveu que inclogui diferents serveis afegits. Hi ha un tercer factor extra. Es preveu que la major part de pisos d’alt estànding no siguin excessivament grans. Aquesta fórmula encareix més encara el cost, perquè com més petit és el pis més car surt comparativament amb els grans.

La part més important de l’onada de pisos d’alta gamma és el clot d’Emprivat. El comú va canviar el pla d’urbanisme per permetre aixecar torres de fins a vint plantes per alliberar més espai públic i poder fer zones verdes, places, parcs o aparcaments sobre la base de concentrar les cessions urbanístiques en diferents punts. Es calcula, segons les mateixes fonts, que hi hauria uns 800 habitatges projectats a les torres que ocuparien tot l’espai. Alguns d’aquests projectes, com el que impulsa Molines Patrimonis, ja estan en marxa i altres ja han entrat els permisos. Possiblement passi a ser la zona del país amb major cost per metre quadrat.
La segona zona escaldenca on es preveuen pisos de luxe és el Falgueró, situada darrere de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Els promotors ja han començat els tràmits per a la construcció. En aquest cas, les previsions són que els preus siguin més moderats que al clot d’Emprivat. Les edificacions superarien el centenar de pisos.

La tercera zona és la Borda Nova d’Andorra la Vella, on aviat començaran els treballs per a la construcció de 160 habitatges d’alt estànding. La promoció anomenada the white angel Andorra correspon al hòlding espa­nyol OD Group i s'edificarà sota uns estàndards qualitatius de sostenibilitat i serveis per al futur comprador. El ritme de prevenda dels projectes en marxa, segons les fonts consultades, és força alt.
Etiquetes
  • #24 Cabirol
    (27/08/19 07:58)

    No sigueu tant catastròfics, només s'han de fer números:
    Si comencem a treballar als 15 anys, ens podrem comprar un piset maco.
    - 50 anys treballant × 1200€ de mitjana = 720.000€
    Encara ens donarà per comprar un cotxet i tot!!!
    Això sí, prohibit anar de compres, ni menjar, ni beure, ni viatjar... no sigui que gastem de més i deguem algo als bancs

    Respondre
  • #23 Lluís
    (20/08/19 09:48)

    Em sembla molt bé q s'alliberi espai i es millori en qualitat els pisos de nova construcció.
    Però quants cabem a Andorra de manera sostenible? Volem qualitat de vida?

    Respondre
  • #22 Rubén
    (16/08/19 18:01)

    El rus va fotre el negoci també...

    Respondre
  • #21 Les dues andorras
    (16/08/19 17:03)

    A Andorra la classe mitjana es troba en retrocés, asfixiada pels impostos i sense perspectives de millorar. Per tant, s'ajunten a Andorra el neoliberalisme brutal própi de Wall Street que pateixen els treballadors i una burocràcia estatal gegantina que em recorda a la de la Unió Soviètica. Un país sense sobirania, corrupte, i a punt d'annexionar-se a Espanya.

    Respondre
  • #20 estevet
    (16/08/19 15:41)

    Colla d'il·lusos! Andorra és un país de caire clarament capitalista, on tot és a vendre.
    Els treballadors? Farratge (i no us queixeu que ja sabeu on són les fronteres...).
    Drets socials? Mínims (no us passeu...).
    Despeses públiques? Govern i Comuns (la famosa padrina...).
    Beneficis? Entitats privades (s'ho han guanyat a pols...).

    Fins a quin punt pot degenerar la situació? Llegiu "The Sea and Summer" (Las torres del olvido) d'en George Turner. Aclaparador.

    Respondre
  • #19 Monaco 2
    (16/08/19 15:12)

    L'intenció d'aquests senyors es que Andorra es converteixi en una Monaco, on no mes hi puguin viure els rics, els demes a La Seu d'Urgell, aixi de clar.

    Respondre
  • #18 JOSEP
    (16/08/19 14:31)

    quina vergonya aquest govern aprova tot per diners nomes, la gent sense feina i no poden pagar lloguers perosi es pot fer super edifcis, i s'enfoten de la gent del poble, quina vergonya nomes penseu en els millonaris i el poble pasant gana, desgr...

    Respondre
  • #17 R.
    (16/08/19 13:14)

    Com més altes siguin les torres, més gran sera la "caiguda ".

    Respondre
  • #16 Card
    (16/08/19 13:00)

    Doncs els propietaris de les torres tenen nom i cognom i es vanten de passaport premium. On anirà a parar Andorra? Doncs on ells vulguin

    Respondre
  • #15 Tomás
    (16/08/19 12:51)

    La gent ja ha oblidat què és un Emprivat, el falgueró, i el que era una borda...aixó, a nivell de país és pa per avui, gana per demà.

    Respondre
Veure’n més
24
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts