reportatge

Mig segle de fidelitat

La Florence i la Frédérique, dues germanes franceses, fa 50 anys que visiten el Principat amb la seva família allotjant-se en els mateixos apartaments.

Mig segle de fidelitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre muntanyes i en família. Respirar la tranquil·litat d’Andorra en un entorn tan agradable com és l’Aldosa amb persones que estimes és un pla difícil de superar. Almenys és el que deuen pensar la Florence i la Frédérique, dues germanes franceses que fa 50 anys que visiten Andorra ininter­rompudament. Quan van venir al Principat per primera vegada, en un viatge amb unes amigues, tenien 17 anys. Ara, amb gairebé 70, continuen venint acompanyades dels seus marits, fills i nets. Tres generacions que han establert una autèntica tradició als Apartaments Giberga, als quals són fidels des de fa mig segle.

Si una cosa funciona, per què canviar-la? Després de cinc dècades d’amor incondicional per Andorra, la Frédérique recorda per què guarden tan bon record de la seva primera visita. “La primera vegada vam venir sense els pares i ho vam passar molt bé”, explica rient. Anys després, van conèixer el Jean Louis i el Patrick, els seus marits, que no van tenir cap problema per continuar la tradició. “Ens encanta la muntanya i aquí la podem gaudir en un entorn molt segur”, assenyala el Jean Louis. Durant aquests anys, la família Pinaut-Gouellin ha vist evolucionar el país. De fet, el Patrick explica que el Principat ha crescut molt des de la primera vegada que el va visitar, però que, tot i això, conserva una essència que el fa “únic”.

Provinent de la regió de Normandia, a una hora de la platja i a una hora de París, la família sempre troba uns dies l’any per gaudir d’unes vacances al Pirineu, en un entorn de muntanya que és molt diferent del que hi ha a casa seva. De fet, són propietaris d’una casa de vacances a la Bretanya però, tot i estar més a prop, asseguren que passen més temps al Principat. Malgrat que Andorra és un país petit, a la família encara li queden indrets per visitar. “La muntanya mai te l’acabes”, comenta la Florence. A més, el fet de venir amb els nens sempre desperta les ganes de donar-los a conèixer el país que els ha acollit durant 50 anys de la seva vida.

Mentre les tres generacions dels Pinaut-Gouellin han visitat any rere any els Apartaments Giberga, l’establiment també ha vist passar tres generacions al capdavant de l’empresa. Jordi Font, propietari, recorda com el seu pare, el Francesc, va obrir l’establiment el 1967, i ara el seu fill ja agafa el relleu. Mig segle de visites i tres generacions de relació, un vincle molt especial que de ben segur voldran continuar els nets de la Florence i la Frédérique.

Mig segle de fidelitat

tracking