x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

Espanya vol que els pacients de l'Alt Urgell puguin venir a l'hospital

Les urgències i els problemes cardíacs són els aspectes prioritaris per avançar el projecte
Àngel Ros valora la proposta de fer de l'hospital de Meritxell la referència a l'Alt Urgell

Àngel Ros valora la proposta de fer de l'hospital de Meritxell la referència a l'Alt Urgell

L'ambaixador d'Espanya a Andorra considera que és una bona iniciativa i assegura que ho ha portat a Madrid.

L'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros.

Espanya vol que els pacients de l'Alt Urgell puguin venir a Andorra

L'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros.

Fernando Galindo
Actualitzada 15/08/2019 a les 13:02
Un dels grans problemes que afecten el gruix de la població de l’Alt Urgell és la poca disponibilitat d’hospitals per la zona. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, va comentar que apostava per arribar a un acord amb el Govern perquè els alturgellencs puguin fer servir l’hospital de Meritxell.
Arran d’aquestes declaracions, l’ambaixador espanyol al Principat, Àngel Ros, ha volgut donar el seu màxim suport i posar-se totalment a favor de la iniciativa: “Creiem que és una excel·lent idea”, tot i que avisa que “aquestes coses són lentes”.

Segons Ros, la idea que la població de l’Alt Urgell pugui fer servir els hospitals andorrans és un tema de fa molt temps, però que encara no s’ha fet el pas per portar-ho a terme: “Fa cosa de 15 anys que va sortir el tema per primera vegada i és una iniciativa que volem posar sobre la taula a Madrid.”
L’última vegada que Ros ho va parlar amb Fàbrega, l’ambaixada va començar a moure l’engranatge per enviar la proposta a Madrid, però el fet de no haver-hi un govern format ha fet que el timing s’endarrereixi: “En el moment que ho vam parlar, la primera cosa que vam fer des de l’ambaixada va ser posar-ho en coneixement escrivint un informe favorable dient que seria una excel·lent iniciativa i que milloraria la qualitat de vida de la població de l’Alt Urgell. Especialment pel que fa a urgències i per a pacients amb problemes cardíacs, és posar-los un hospital a disposició a quinze minuts contra les dues hores i dues hores i mitja de Lleida i Barcelona”.

Per la part andorrana, les autoritats veuen amb bons ulls arribar a un acord i deixar que la població de l’Alt Urgell pugui travessar la frontera per anar a l’hospital de Meritxell.
Ara, el full de ruta a seguir és esperar que es formi govern a Madrid per poder presentar formalment la proposta i lluitar per tirar-ho endavant: “Quan a Madrid hi hagi un govern nomenat i hi hagi un ministre de Sanitat, una de les primeres coses que farem a través del ministeri d’Exterior és enviar-ho al ministeri de Sanitat”.

El compromís espanyol és total en aquest aspecte i asseguren que posaran totes les facilitats possibles per arribar a l’acord. A més, Ros va finalitzar dient que des de l’ambaixada es farà “tot el que es pugui perquè la iniciativa es porti a terme”.
Etiquetes
Veure’n més
23
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts