turisme

Els hotels preveuen una ocupació del 81% per al pont del dia 15

Els hotels preveuen una ocupació del 81% per al pont del dia 15ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera prevista pel pont de l’Assumpció és superior al 81%, fet que suposa una caiguda de quatre punts percentuals respecte a les dades de l’any passat, que van assolir el 85%. Segons les xifres facilitades per la Unió Hotelera, la mitjana serà del 81,63% i el dia de més afluència serà la nit del 15 d’agost, amb un 84,83%.

Per parròquies, la que tindrà més afluència serà Escaldes-Engordany, amb un 91,30%, seguida d’Encamp, amb un 90,18%, i la Massana, amb un 88,33% de les reserves efectuades. Tot seguit, es troben Andorra la Vella i Canillo, amb un 85,05% i un 84, 64%, respectivament. Les parròquies amb menys afluència són Ordino i Sant Julià, així com la població del Pas de la Casa, amb un 69,19%, 55,50% i 50,83%.

Des d’Autèntics Hotels, Cristina Canut, la presidenta, va informar que “des de dilluns les reserves ronden entre el 60% i 70%”, i esperen que “aquelles reserves d’última hora que es realitzen sobre la marxa ens acabin d’omplir els establiments”. També va assenyalar que “és un mes que ens està costant una mica més que l’any passat”, i per aquest motiu “no hem pogut mantenir les tarifes de temporada alta, així que estem jugant amb la mitjana”. Tanmateix, va apuntar que no arribar a l’afluència màxima “no ens ve de nou, ja fa anys que patim les conseqüències al sector, no ens acabem de recuperar com hauria de ser després de la crisi”.

Durant els pròxims dies i a partir d’avui el departament de Mobilitat preveu una entrada de 57.000 vehicles al Principat. La majoria d’aquests, prop de 39.000, hi accediran per la frontera espanyola. Es tracta d’una proporció similar a la d’anys anteriors. Atès que la circulació per la CG-1 va quedar ahir totalment restablerta, no es preveuen més retencions a banda de les habituals a la zona. Així i tot, Mobilitat recorda que es pot consultar la previsió de les hores de trànsit més conflictives.

tracking