El 8,1% del tabac de contraban a Espanya prové d'Andorra

El 8,1% del tabac de contraban a Espanya prové d'AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 8,1% del tabac de contraban que es va consumir a Espanya durant el primer semestre del 2019 provenia d’Andorra, segons les dades d’un estudi de l’agència Ipsos. Al mateix treball s’assenyala que el pes del tabac de contraban en el consum a Espanya ha crescut 2,9 punts percentuals respecte al tancament de l’any passat. Cal assenyalar que de la totalitat del tabac que es va vendre a l’Estat veí del sud entre el gener i el maig del 2019, només un 8,1% va tenir un origen il·lícit. Es tracta de la xifra més baixa quant al tabac de contraban respecte a la totalitat del consumit a Espanya des del 2010. La reducció respecte al mateix període de l’any passat és d’un 1,3%.

Les dades de l’estudi d’Ipsos posen en relleu que Gibraltar segueix sent el principal lloc de procedència del tabac il·lícit que acaba consumint-se a Espanya, amb un 40,2% del total, amb una reducció d’1,5 punts percentuals respecte al tancament de 2018. La següent font principal són les botigues Duty Free amb un 25,9% de la incidència, 6,3 punts percentuals més, mentre que Andor­ra està en el tercer lloc.

Les ciutats on es consumeix més tabac de contraban es troben a Andalusia, com indica l’estudi. A la localitat sevillana de Dos Hermanas, el 47,7% del tabac que es consumeix és d’origen il·legal. A Jerez el percentatge baixa al 39%, mentre que a Sevilla és del 38%. A la capital andalusa es consumeix l’1,5% de tots els cigarrets de contraban a Espanya i és la ciutat amb major incidència.

Els experts consideren que l’estabilitat en els preus del tabac a l’Estat veí del sud dels darrers anys està ajudant a la reducció de la compra de tabac il·legal.

tracking