Ensurt a sant julià

Vila afirma que les responsabilitats s'estudiaran quan tot s'hagi “normalitzat”

El cònsol assegura que aquestes avaluacions podrien arribar al llarg de la setmana vinent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Nosaltres ens hem preocupat per obrir, per donar vida al país perquè la gent circuli amb seguretat.” Amb aquestes paraules el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va voler deixar clar ahir que la seva prioritat a hores d’ara és “normalitzar” la situació al punt de l’esllavissada. Un cop superat aquest estadi, Vila va apuntar que llavors serà el moment d’avaluar i “depurar responsabilitats en el cas que n’hi hagués”. “A partir d’aquest moment, quan s’acabi l’etapa de donar pas amb seguretat cap a Andorra, començarà l’etapa de buscar responsabilitats, de mirar qui paga, de quines assegurances fan què...”, va afirmar. El mandatari lauredià va destacar que aquesta fase s’haurà de fer “amb tranquil·litat”. Josep Miquel Vila va defugir les preguntes de la premsa sobre les causes de l’esllavissada, les llicències d’obres o l’actuació de la corporació per remarcar que qualsevol d’aquests aspectes s’abordarà “la setmana que ve o l’altra”. “En lloc de parlar d’alarmes socials parlem de tranquil·litat i que podem circular, crec que això sí que és important i ho hem aconseguit en molt poc temps”, va reiterar.

En aquest sentit, Vila es va mostrar “convençut” que els tècnics “han fet bé la seva feina”, si bé va deixar per més endavant la comprovació de totes les actuacions. “No he mirat cap paper i no els mirarem fins que això no estigui acabat”, va afirmar. Pel que fa a les manifestacions de dilluns de l’executiu apuntant el comú com a responsable de la inspecció del terreny, el cònsol major va sortir al pas assegurant que no s’ha sentit assenyalat. “La veritat és que no he seguit les notícies”, va justificar. De fet, Josep Miquel Vila va reconèixer que no s’ha “plantejat” el que podria suposar per a les arques comunals una possible compensació econòmica en cas de ser un dels culpables de la caiguda de la muntanya. Tot i això, va destacar que ahir mateix la companyia asseguradora de la corporació hi va “pujar” perquè “volia fer avaluació de riscos”. En paral·lel, Vila va posar l’accent en el fet que Naturlandia s’ha vist perjudicada per les retencions i les dificultats en la circulació. El cònsol lauredià va assegurar que a l’ecoparc “s’estava afectant un 30% de la caixa”.

En relació amb el magatzem comunal, el mandatari va avançar que han rebut ofertes de particulars per traslladar-hi el material i que ja n’han acceptat una.

DA I L'A DEFENSEN CANVIS LEGISLATIUS

Els grups parlamentaris demòcrata i liberal entraran a tràmit abans d’acabar l’any una proposició de llei de protecció civil que inclourà l’obligatorietat de realitzar els plans d’autoprotecció escaients per a les excavacions amb risc potencial.

Vila afirma que les responsabilitats s'estudiaran quan tot s'hagi “normalitzat”

tracking