justícia

Surt de la Comella l'home que ultratjava dones, immigrants i gais per Internet

La pena era d’un més de presó ferma però ha estat posat en llibertat una setmana abans

Surt de la Comella l'home que ultratjava dones, immigrants i gais per Internet

Creat:

Actualitzat:

L’home condemnat a dotze mesos de presó, un dels quals ferm, per ultratjar a través de les xarxes socials dones, immigrants i homosexuals va sortir ahir del centre penitenciari de la Comella. El processat, segons l’ordenança penal per la qual va ser condemnat el 19 de juliol passat, havia de sortir de la presó el 19 d’agost, però finalment s’ha avançat una setmana la seva posada en llibertat. Resident espanyol i de 53 anys, va crear el 2014 l’Associació d’Homes Maltractats d’Andorra. Sota el nom d’aquesta entitat va proferir insults i comentaris vexatoris contra aquests col·lectius en un compte de Facebook creat el 2017 i dos de Twitter oberts un any després. La batlle Maria Àngels Moreno el va condemnar per un delicte de discriminació a dones, immigrants i gais, i un cop fora de la presó no podrà tornar al Principat fins d’aquí a cinc anys.

Segons s’assenyalava a l’ordenança penal, els missatges que va escriure a les dues xarxes socials “excedeixen els límits de la llibertat d’expressió, perquè contenen idees que són discriminatòries i que inciten a l’odi, cosa que és incompatible amb els principis democràtics i de respecte a la dignitat de les persones reconeguts a la Constitució del Principat d’Andorra”.

El condemnat va justificar la seva conducta davant la batlle en el fet que es troba ressentit amb les autoritats perquè se li va treure fa temps la custòdia compartida sobre el fill, de 14 anys, que viu amb la mare, al qual no veu des de fa dos anys.

tracking