Ensurt a Sant Julià

Vila afirma que "parlar de responsabilitats" no és prioritari

El Govern adverteix que seguiran havent-hi petits despreniments de purga que poden dificultar la visió a causa de la pols

Vila afirma que "parlar de responsabilitats" no és prioritariAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, ha insistit aquest matí que la prioritat del comú en aquests moments és "tornar el país a la normalitat" en referència a l'esllavissada de dissabte al terreny de la Portalada. Vila ha destacat que la prioritat és obrir el trànsital més aviat possible,sempre quehi hagi una circulació amb seguretat, i que posteriorment "ja hi haurà temps per parlar i depurar responsabilitats". Respecte al magatzem del comú que ha quedat greument afectat pels impactes dels rocs, el cònsol major ha explicat que s'ha desallotjat "tot el que hem pogut" i que actualment s'estan traslladant les pertinences a un magatzem d'un particular a Aixovall. "És una alegria que la gent col·labori deixant magatzems per resoldre aquests problemes. La solidaritat que hi ha en aquest país és difícil de trobar en altres llocs" ha manifestat Vila.

El cònsol major de Sant Julià no ha entrat a valorar les competències del comú sobre si es van fer les tasques que li corresponia i ha assegurat que "no s'ha sentit assenyalat" quan el Govern va incidir sobre que la inspecció dels terrenys correspon al comú.

El trànsit es restablirà el dijous amb possibles talls puntuals

Després d'una nova inspecció sobre el terreny afectat per l'esllavissada de dissabte al matí, el Govern ha confirmat que les actuacions i els treballs de millora a la zona afectada avancen a bon ritme. Així, es manté la voluntat d'obrir els tres carrils habituals per la carretera General 1 aquest mateix dijous per a vehicles de tot tipus. Amb tot, els tècnics han recordat que continuaran havent-hi petits despreniments de purga, situació que pot provocar que s'aixequi pols i dificulti la visió momentàniament. Per aquest motiu, la policia seguirà presenta a la zona per tal d'assistir els conductors i tallar el trànsit si és necessari. Per contra, el desplegament logístic i santiari especial que aquests dies s'hi ha instal·lat es desactivarà. Així s'ha decidit en la reunió que han mantingut avui els ministres Jordi Torres i Josep Maria Rossell, el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, el director de Protecció Civil, Cristian Pons, el cap de l'àrea del COEX, Jordi Garcia, el cap de l'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, el secretari d'Estat d'Interior, Josep Antoni Leon, i els tècnics de les empreses que hi treballen.

El Govern també ha informat que durant els pròxims dies està previst que arribi un nou sistema topogràfic de precisió que permetrà auscultar la zona a nivell geològic i fer-ne un seguiment encara més exhaustiu, que en tot cas no afectarà a la carretera.

Per la seva part, l'ús de l'aparcament exterior del Punt de Trobada també es podrà restablir a partir d'aquest dijous, però només en la part sud. En la meitat nord, la més propera a l'esllavissada, s'hi permetrà la circulació però no l'estacionament.

El trànsit es restablirà el dijous amb la possibilitat d'alguns talls puntuals

tracking