El preu de tots els carburants cau durant el mes de juliol

La benzina sense plom de 95 és la que més baixa, amb una reducció del 3,7%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El preu de tots els carburants va caure el juliol d’enguany en comparació amb el mateix mes del 2018, segons es desprèn de l’últim informe publicat per Estadística. La benzina sense plom de 95 és el combustible que més va baixar, amb una caiguda del 3,7%, passant dels 1,19 euros als 1,15 euros per litre. Seguidament, la benzina sense plom de 98 va caure quatre cèntims, un 3,4% menys que el juliol de l’any passat. Els carburants de gasoil també van caure, ja que les tres classes que l’integren van patir una davallada: el de calefacció (-2%), el de locomoció (-2,6%) i el de locomoció millorat (-2,4%). La mitjana de preus es va situar entre 0,786 euros per al primer, 1,023 per al segon i 1,053 per al darrer.

Si la comparativa es fa analitzant els preus del juny, és a dir, del mes anterior del mateix any 2018, el cost de tots els carburants també va disminuir de manera generalitzada entre un 2,1% i un 0,6%. En paral·lel, Estadística també ha donat a conèixer les últimes dades referents a la importació de carburants. En aquest àmbit sobresurt el fet que la importació de carburants durant el mes de juliol va ser de 14,04 milions de litres. Aquesta xifra, segons els registres estadístics, representa una variació percentual negativa respecte al mateix mes de l’any anterior de l’1,7%.

En concret, la gasolina sense plom salva el balanç total, ja que es van importar 2,9 milions de litres (un 10,8% més que el juliol del 2018), mentre que el gasoil de locomoció i el fuel domèstic van caure un 4,8% i un 3% amb relació al mateix mes de l’any passat.

D’altra banda, totes les importacions de béns durant el mes de juliol van sumar 132,72 milions d’euros, amb una variació positiva del 7% respecte al juliol del 2018. Pel que fa a les exportacions de béns, Estadística apunta que el juliol passat es van sumar 10,14 milions d’euros, un increment de l’1,2% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior.

LA XIFRA

132,72 Milions d'euros. És la suma total que es va recaptar en concepte d’importacions de béns durant el mes de juliol d’enguany. Aquesta xifra suposa un increment del 7% en comparació amb el mateix mes de l’any passat, quan es van recaptar 124 milions d’euros.

tracking