Societat

Acords amb diverses empreses per donar treball als reclusos

El centre penitenciari va arribar a un acord amb el comú d’Escaldes fa uns mesos perquè els interns fessin mobiliari urbà

Acords amb diverses empreses per donar treball als reclusos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre penitenciari té un conveni amb diverses empreses per tal de poder oferir un treball als reclusos una vegada compleixin la seva pena. Segons va informar el director de la presó i cap del departament d‘Institucions Penitenciàries, Francesc Tarroch, l’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir a la reinserció dels reclusos i que aquests no es trobin “desemparats” després de sortir del centre.

Fa uns mesos, es va signar un altre acord entre la presó i el comú d’Escaldes-Engordany perquè els interns fessin mobiliari urbà. Concretament, van construir unes cabines que s’han instal·lat a la zona d’Engolasters i que contenen llibres d’ús lliure. Una iniciativa que tenia com a objectiu, a banda de fomentar la lectura entre la població, “impulsar sinergies en matèria d’inserció social i laboral”, segons el que va manifestar el Govern. L’executiu també va aprovar un conveni entre el centre penitenciari i Bomosa, pel qual els presos van fabricar uns abeuradors per a gossos. Ambdós acords, a banda de contemplar una retribució econòmica per als reclusos, van incloure tallers de formació per facilitar la cerca de feina, i per tant la inserció, una vegada sortissin del centre.

Malgrat que Tarroch va manifestar la seva voluntat per continuar arribant a acords perquè els presos puguin fer treballs per a altres institucions, el director de la Comella també va deixar clar que de moment no es planteja la possibilitat que aquests treballs es puguin desenvolupar fora del centre penitenciari: “Nosaltres estem oberts a les demandes que ens facin, sempre que puguem fer-ho tot al centre.” Una decisió que afecta tots els àmbits, fins i tot la formació. En aquest sentit, hi ha una vintena de reclusos que estan seguint algun tipus de formació a la presó, incloent carreres universitàries. Els estudis superiors requereixen d’un període de pràctiques per poder superar el 100% del currículum, per la qual cosa els presos no podran culminar la formació mentre estiguin a la Comella. Així, segons va explicar Tarroch, els interns tenen al seu abast qualsevol tipus de formació i tenen la possibilitat de completar tota la part teórica mentre compleixen condemna, però les pràctiques hauran de fer-les quan surtin de la presó.

EL DIRECTOR DE LA COMELLA DEMANA MÉS FUNCIONÀRIES

Francesc Tarroch assegura que la presó “té mancança” de funcionàries. En total, el centre compta amb 57 treballadors, dels quals 51 són homes i 6, dones. En aquest sentit, el director de la Comella manifesta el seu desig per comptar amb més funcionàries, ja que per qüestions de funcionament, seria favorable “que entressin el màxim nombre de dones possible”. Tarroch assegura que, malgrat que es va estudiar, no es preveu la possibilitat de treure edictes amb places només per a dones, però admet que al centre penitenciari preferirien comptar amb funcionàries per treballar al mòdul de dones.“És evident que si comptéssim amb més dones es podria fer més serveis de dones al mòdul”, explica.

Acords amb diverses empreses per donar treball als reclusos

Acords amb diverses empreses per donar treball als reclusos

Acords amb diverses empreses per donar treball als reclusos

tracking