Ecomomia

Els ingressos per la taxa del tabac cauen un 24% al juliol

L’Estat va recaptar 8 milions d’euros procedents dels impostos sobre la importació d’aquest producte

Els ingressos per la taxa del tabac cauen un 24% al juliolARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ingressos per la taxa a la importació del tabac van caure un 24% al juliol respecte a la xifra recollida el mateix mes de l’any passat. Segons les dades publicades pel Ministeri de Finances, es van recaptar 8 milions d’euros procedents d’aquest producte, gairebé 2,6 milions d’euros menys que el juliol del 2018. Aquest resultat repeteix la tònica del juny d’enguany. Llavors la davallada va ser del 52%, passant d’11,18 milions d’euros, provinents de la taxa per importació de tabac, a 5,3 milions d’euros.

Cal recordar, però, que entre el març i el maig els ingressos per la taxa d’aquest producte van experimentar creixements del 0,4% al 6,2%. No obstant això, el 2019 va començar amb davallades, ja que tant el gener, amb una caiguda de l’11,6%, i el febrer, amb una del 18,4%, van ser pitjors que els mateixos mesos de l’any anterior. En aquest sentit, pel que fa a l’acumulat en el que portem del 2019, els ingressos estatals en aquest concepte s’enfilen fins als 55,9 milions d’euros. Una xifra que representa una caiguda del 15,2% en comparació a l’acumulat els primers set mesos del 2018.

Els ingressos per les begudes

D’altra banda, Finances també ha fet publiques les dades referents als ingressos per les taxes d’importacions de begudes. En concret, l’Estat va recaptar un total de 999.396,65 euros provinents d’aquests productes al juliol. Aquesta xifra suposa un augment del 9,6% en relació amb el mateix mes del 2018. L’acumulat d’ingressos en els primers set mesos del 2019 pels impostos en la importació de begudes arriba fins als 5,28 milions d’euros, un 1,7% més que ara fa un any.

tracking