x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
'operació cautxú'

La federació deixa caure Figueras

La junta desmenteix que s’acordés entregar documentació a l’advocat de Gea per a la seva defensa
Tomàs Gea va ser traslladat dimarts en un cotxe policial fins a la Batllia per prestar declaració.

La federació desmenteix que s'acordés entregar documentació

Tomàs Gea va ser traslladat dimarts en un cotxe policial fins a la Batllia per prestar declaració.

Fernando Galindo
Actualitzada 08/08/2019 a les 13:00
La junta de la Federació de Futbol només ha tardat unes hores a desmentir que hagués acordat donar permís a la mà dreta de Tomàs Gea, Teresa Figueras, per entregar documentació per ajudar en la defensa de l’ex-secretari general. Figueras ho va afirmar dimarts en la declaració davant de la batlle Maria Àngels Moreno i va especificar que davant de la petició d’aquests papers per part de l’advocat de Gea va consultar la junta abans d’entregar-los. Com que la documentació no estava en poder de la Batllia en el moment que Gea la va donar quan anava a fer la seva declaració, tant la batlle com el fiscal no podien donar crèdit al que estava passant. El fet que la víctima de la suposada apropiació indeguda (la federació) portés a Gea a la presó informes que no estaven en el sumari per poder contrarestar les acusacions obria la porta a moltes sospites. Figueras va referir-se ahir a una carta que avalaria la seva versió respecte que la junta va acordar entregar la documentació a Gea. El text de la missiva, que la batlle va reconèixer que es va trobar en l’escorcoll a la federació, és molt genèric. La federació va explicar ahir a ATV que l’acord de la documentació no va tenir lloc i que desconeixia per què Figueras va visitar sovint Gea a la presó.
Aquesta primera divisió interna dins del si de la junta ve derivada de la situació delicada en què s’ha posat alguns dels seus membres. Si des del principi se sospitava que Gea dominava la junta, fins i tot des de la presó, els membres han fet tot el possible perquè la Batllia confirmi les sospites. El que no preveien, segons fonts properes al cas, és que la defensa descarada de Gea es podia acabar girant en contra, perquè Moreno va començar a sospitar que hi havia una xarxa organitzada dedicada a l’espoli de la federació.


Tres actuacions sota sospita

La junta ha acumulat fins a tres episodis molt sospitosos tractant-se en teoria de la víctima de l’apropiació indeguda de la qual s’acusa Gea i l’extresorer José García. La primera va tenir lloc el 4 de juliol, quan els llavors encara vicepresidents Alfonso Martín i Elisabet Pirot (que després passaria a presidenta en funcions), i el vocal Pere Marsenyach van manifestar en roda de premsa que estaven “molt tranquils” per l’operació Cautxú i que un cop consultat el sumari “per a nosaltres són innocents”. Aquesta afirmació va causar cert enuig a la Batllia i la fiscalia atès que el sumari recull una sèrie de cobraments injustificats per centenars de milers d’euros i situacions tan sospitoses com que fos soci d’un dels proveïdors de la federació, que rebia diners de l’entitat.
La segona és la ja citada de l’entrega de documentació a Gea perquè es defensés i que no estava en el sumari. I la tercera fa referència a un acció jurídica que va fer saltar totes les alarmes. La federació va fer un incident de nul·litat per fer fora de la causa els quatre clubs que s’havien presentat també com a actors civils potencials perjudicats pels possibles delictes. Que una víctima faci el treball de la defensa intentant treure altres possibles víctimes de la causa és un fet tan insòlit que les fonts consultades dubten que se n’hagi produït mai cap igual en tota la història d’Andorra. Aquesta jugada va causar l’efecte totalment contrari i va ser el detonant determinant perquè la batlle posés la junta en el punt de mira atès que judicialment està actuant, segons les mateixes fonts, d’una forma més similar als acusats que a les víctimes. Tot plegat va obrir la porta a considerar que dins de la federació hi havia “una xarxa de persones al si de la FAF que podrien cooperar conjuntament a espoliar l’associació o a encobrir l’espoli a canvi d’avantatges”.

 
MIL NENS I UN CALENDARI ESPORTIU
La federació té convocada una assemblea extraordinària el 26 d’agost per aprovar el calendari esportiu de la temporada. La falta d’aquest calendari s’havia convertit en un problema greu, especialment per al miler de nens i nenes federats que havien de començar la competició. El fet que les eleccions no tinguin lloc fins al 12 de setembre obrien la porta a un problema de dates. Molt possiblement si s’esperava que la nova junta estigui en funcionament no s’hauria pogut arribar a temps de començar a les dates previstes. I ampliar dates amb els infants era complicat.
Etiquetes
  • #2 Jean Valjean
    (08/08/19 16:29)

    Una autentica vergonya tot plegat. Moltes coses a amagar sense dubte, amb totes aquestes maniobres. Nomes cal veure el cv de molts d'aquests per entendre el que esta passant

    Respondre
  • #1 Director Tècnic
    (08/08/19 06:36)

    Teresa i CIA, el que heu de Fr es plegar tots, el futbol andorrà no es mereix aquesta classe de individus, i per descomptat la junta actual, amb la connivència que ha actuat, no sé com s'atreveix a promoure una candidatura.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts