reportatge

Home de 35 anys i 1,30 g/l

El perfil del conductor detingut per donar positiu per consum d’alcohol durant la campa­nya que va realitzar el cos de policia entre l’1 i el 31 del mes passat és el d’un home de trenta-cinc anys amb una taxa de 1,30 grams d’alcohol per litre de sang.

Home de 35 anys i 1,30 g/lARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Home, resident, de 35 anys i amb una taxa d’1,30 grams d’alcohol per litre de sang. Aquest seria el perfil de persona detinguda per posar-se al volant sota els efectes de l’alcohol, segons les dades dels balanços que publica el cos de policia setmanalment. Es va arrestar un total de 8 dones i 48 homes en els 31 dies que va durar la campanya. Aïllant les dades per gènere s’observa que l’edat mitjana dels homes és de 36 anys i el de les dones, de 29,5. El consum mitjà entre el sexe femení és d’1,32 grams per litre de sang, mentre que el del masculí és d’1,29.

La majoria d’arrestos van ser arran de la campanya contra l’alcohol i les drogues al volant. Així i tot, n’hi va haver set per infraccions del Codi de Circulació i set per controls rutinaris del cos de policia. Hi va haver set conductors arrestats per veure’s involucrats en accidents de trànsit i una dona que va refusar sotmetre’s a la prova. A més, es va detenir dos turistes, de 45 i 49 anys, amb una taxa d’1,99 i 2,10 grams per litre. Finalment, es va arrestar dos homes per tòxics, un dels quals per donar 1,93 grams per litre i veure’s involucrat en un accident.

El perfil de l’infractor no ha variat en grans manera respecte a la campanya realitzada l’any passat, en la qual es va detenir gairebé vuitanta persones en donar una taxa superior a 0,80 grams per litre, i la majoria de controls es van efectuar a homes, residents, d’entre 26 i 40 anys. La diferència rau en la taxa, on la majoria de detencions se situen entre els 0,81 i els 1,20 g/l, on es van realitzar 51 detencions. Fent la comparativa, un dels fets més destacats és el nombre de no residents detinguts en la campanya, un total de dos aquest any i 13 durant el juliol del 2018. Igualment, els conductors que van donar positiu en més de 2,00 grams per litre de sang el 2018 van ser dos i aquest s’han multiplicat fins a quatre. Tanmateix, es pot observar una gran diferència en el nombre de detinguts, 75 per consum d’alcohol i drogues l’any passat, mentre que aquest s’ha reduït a 56. Els arrestats per conduir ebris i haver consumit estupefaents es mantenen en la mateixa xifra, un. I els conductors que han estat involucrats en accidents de circulació en sumen tres la campanya passada, on es van detenir sis persones, tres per accidents amb danys materials i tres més en sinistres amb ferits, i en aquesta han estat vuit, sis per danys materials i dos amb ferits. Tot i haver-se realitzat menys controls que l’any passat els percentatges són semblants.

tracking