TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Les matriculacions disminueixen un 8,8% respecte al juliol del 2018

Des de l’AIVA asseguren que la gent té “por” a comprar vehicles de gasolina i gasoil

Les matriculacions disminueixen un 8,8% respecte al juliol del 2018ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La matriculació de vehicles va caure un 8,8% el mes de juliol respecte a l’any passat. Segons l’informe que ha publicat el departament d’Estadística, la xifra total de vehicles matriculats s’ha situat en 393, 38 menys dels que hi va haver el juliol del 2018. Per tipus de vehicle, els camions i les camionetes són l’única categoria que va augmentar, amb un 12,1% més que fa un any. Per la seva banda, els turismes (-10,9%), motocicletes (-10,1%) i altres tipus de vehicles (-6,7%) van reduir tots el nombre matriculacions.

El juliol és el cinquè mes consecutiu que baixa la xifra de matriculacions. Una tendència que des de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA) s’atribueix a la “por” que tenen els usuaris a comprar vehicles de gasolina i gasoil. I és que, malgrat que tots els tipus de turisme han disminuït el nombre de matriculacions, les vendes de vehicles amb aquests carburants fa temps que estan en caiguda. El president de l’AIVA, Xavier Calvís, considera que els missatges d’alarma que es llancen des dels governs envers la contaminació que generen els de gasolina i gasoil han creat un clima d’incertesa que no n’afavoreix la compra.

Malgrat que la dada de matriculacions no separa els nous vehicles dels importats, Calvís creu que ambdues xifres no variaran gaire. En aquest sentit, posa de manifest que el sector automobilístic pateix una crisi des de fa mesos que es podria allargar una mica més, ja que, segons assegura, l’agost sol ser un mes “bastant tranquil”, per la qual cosa no creu que les xifres millorin.

tracking