telecomunicacions

Les comunitats hauran de fer canvis a les antenes per veure tota la TDT

S’ha de fer abans de l’octubre si es vol seguir veient quatre canals i ATV en alta definició

Les comunitats hauran de fer canvis a les antenes per veure tota la TDT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comunitats de veïns hauran de fer un canvi en el receptor del senyal de la Televisió Digital Terrestre (TDT) si volen continuar veient els mateixos canals que fins ara. Els canvis a les antenes ja es poden fer i hauran d’estar realitzats abans de l’octubre, data en què Andorra Telecom realitzarà de forma gradual el canvi de freqüències per continuar sintonitzant els canals que l’operadora ofereix per la TDT. Un cop fet el canvi en el receptor i en marxa les noves freqüències de la TDT, els usuaris hauran de resintonitzar tots els televisors si volen seguir veient tots els canals. En el cas dels habitatges unifamiliars, els canvis no afecten els receptors i l’únic que hauran de fer és resintonitzar els aparells de televisió el dia que es faci el canvi de freqüència de la TDT.

Els canals que veuran canviada la freqüència i que no es podran sintonitzar si no es fa el canvi en els receptors del senyal de TDT són els catalans Esport 3 i Pirineus Televisió, el francès TV5 Monde i Euronews. Igualment, el canvi en les freqüències permetrà fer el pas a Andorra Televisió (ATV) a l’alta definició.

Motivat pel 5G

Aquest canvi, assenyalen fonts del Govern, és un imperatiu legal de la Unió Internacional de Telecomunicacions. El canvi ve motivat per donar espai a les freqüències existents i poder encabir-hi la tecnologia de telefonia mòbil de cinquena generació (5G) que està en període de posada en marxa i que està previst que estigui totalment desplegada l’any 2020. Aquesta actualització, a més, s’ha d’efectuar en un període de temps similar al d’Espanya i França. A l’Estat veí del sud, a tall d’exemple, hi ha prevista una partida pressupostària de 150 milions d’euros per tal de subvencionar els canvis que s’hagin de fer a les antenes de les comunitats de propietaris.

tracking