reportatge

A pals pel cotxe

Condemnat un jove que va intentar agredir amb un pal cinc menors als quals considerava els autors de diversos desperfectes al vehicle del seu germà.

A pals pel cotxe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va trobar el cotxe amb els retrovisors trencats i amb les rodes del darrere punxades i va decidir fer ell justícia en comptes d’esperar que donés fruits la feina de la policia. Finalment va ser ell qui va acabar a la Batllia després d’agredir amb un pal dos menors d’edat, als quals no va causar ferides, per un delicte major continuat de lesions doloses causades amb una arma o un objecte susceptible de causar lesions més greus i sent la víctima especialment vulnerable per raó de la seva edat. També se li va imputar un delicte menor de port il·legal d’arma en considerar la fiscalia com una porra la fusta amb la qual va atacar els menors. Pels fets, el Tribunal de Corts l’ha condemnat a 15 mesos de presó condicional i a pagar 900 euros a un dels menors agredits per les lesions que li va causar. La condemna hauria pogut ser més greu de no haver tingut en compte el tribunal la reducció de pena per ser menor de 21 anys l’autor de l’atac.

Els fets van passar la nit del 19 al 20 de juny del 2016 després que l’acusat deixés estacionat el vehicle del seu germà a l’aparcament públic del Prat del Pont situat a prop del complex esportiu d’Encamp. Vint minuts després de les set del matí, el processat va anar a treure el cotxe de l’aparcament i se’l va trobar amb els retrovisors trencats i les rodes del darrere punxades o desinflades, fet que va denunciar a la policia. A la tarda, a quarts de quatre, va tornar al lloc i va veure que al camp de futbol del costat de l’aparcament hi havia cinc joves d’entre 14 i 15 anys. Uns nois que havia vist al lloc dels fets la nit anterior quan va estacionar el vehicle, fet que li va fer pensar que podrien ser els autors de les destrosses al cotxe.

Va anar cap allà a demanar-los explicacions i tots cinc van negar haver fet res al cotxe. En aquell moment el condemnat va agafar pel coll un dels menors, de 14 anys, i li va causar una contractura cervical. Els companys del jove agredit van aconseguir que l’acusat el deixés anar. Va ser en aquell moment quan l’autor dels fets va anar a buscar el pal amb el qual va intentar pegar dos dels nois que van aconseguir, per poc, no ser colpejats. Just en aquell moment va arribar al lloc dels fets una patrulla de la policia que havia estat requerida per un dels menors, moment en què el processat va aprofitar per guardar el pal al seient del copilot del vehicle. Un pal, que segons l’informe pericial, tenia 45 centímetres de llargada, per la qual cosa està considerat com una arma a la legislació. La policia el va detenir en aquell moment.

tracking