Marc Calvet

“Que Toni Martí es presenti a les comunals? Per què no?”

El cònsol menor d’escaldes-engordany destaca la reforma de l’avinguda carlemany com el projecte més important al capdavant del comú, ja que va crear “un model de país”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dues legislatures, Marc Calvet deixarà el comú. Malgrat que ho fa per la impossibilitat de presentar-se una tercera vegada, assegura fer-ho “amb ganes”, però també satisfet pel treball fet per la gent de la seva parròquia.

Quin balanç fa d’aquests anys al capdavant del comú?

Positiu. Hem continuat amb la inversió, la reducció del deute i sobretot amb la mateixa sensibilitat amb què vam iniciar el mandat fa sis anys. Jo marxo amb moltes ganes de marxar, però content de la feina feta.

Esteu contents amb el grau de compliment del programa?

Tot programa té divergències. Quan fas un programa el fas a quatre anys vista i no tens ni idea del que pot arribar a passar.

Quins dels projectes dels quals heu tirat endavant necessitava més la parròquia?

Sense cap dubte, fer l'avinguda Carlemany per a vianants. Ha estat un canvi essencial, i no només per a la parròquia, perquè ha establert un model turístic de país. Ens ha seguit Andorra la Vella i ara no es pot pensar en una Andorra sense un espai on es pugui caminar lliurement per anar a comprar. Andorra Turisme podia haver fet alguna cosa i no ho ha fet, però nosaltres hem apostat per això.

Què ha quedat per fer?

S'ha de veure com es mouen les altres ciutats, com avancen, com es transformen en smart cities. Has de veure com es pot desplaçar la ciutadania allà on vol i per a això has de fer un pas tecnològic important.

Entenc que la mobilitat és la gran assignatura pendent.

No ha estat la nostra, perquè la mobilitat va lligada al Govern. Nosaltres ja hem dificultat que els vehicles entrin al centre de la ciutat, hem buscat alternatives, aparcaments i que la gent es pugui moure a peu de manera fàcil. Això s'ha de fer a escala de país.

Conxita Marsol ha reclamat en moltes ocasions una llei de capitalitat. Hi està d'acord?

Andora la Vella ja és la capital, ni més ni menys. La llei de capitalitat no la veig viable, però si la volen defensar...

Com està la situació amb l'heliport de Tressoles?

No ho hem parlat. L'heliport no és ara el tema més essencial per a nosaltres. Ja vam dir que l'aparcàvem perquè, si havia de crear un neguit, no es faria.

Hi ha debat a Escaldes de cara a les comunals pel possible pacte amb Liberals?

Jo sento parlar moltes veus sense coneixement. Sembla que agrada crear aquest neguit. A Escaldes de moment estem tranquils, cadascú està fent la seva feina i el Govern té tot el nostre suport més enllà dels pactes.

Quan es començarà a parlar de noms?

Després de Meritxell.

Podria presentar-se Toni Martí?

Per què no? Pot fer el que vulgui. Ha estat un polític que ha estat 25 anys deixant-se la vida pel país i pot fer el que vulgui, només faltaria. Jo entenc que el Toni ha tingut un desgast brutal, sobretot aquest últim any, i que necessita un temps de veure on podem arribar.

Comparteix les reserves de Trini Marín amb el pacte amb L'A?

Ja ho diré quan sigui el moment. La meva idea és molt clara, però no vull que a partir del que digui es pugui crear un neguit. El dia 28 de desembre plego i llavors seré un ciutadà més i la meva opinió serà una més.

Creu que la victòria de d'Acord a les generals posa en perill la continuïtat de Demòcrates al comú?

L'aliança d'Acord va ser una gran farsa. Després es va veure que cadascú va anar per un costat i no li donem més importància. Ens importen més els errors que es van poder cometre a Demòcrates.

“Que Toni Martí es presenti a les comunals? Per què no?”

tracking