turisme

Els hotels registren el tercer millor juliol des del 2011

Es recuperen els nivells d’ocupació habituals després de la batacada de l’estiu del 2018

Els hotels registren el tercer millor juliol des del 2011Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Hotelera d’Andorra pot estar d’enhorabona i és que després de la batacada dels mesos d’estiu de la temporada passada, aquest juliol s’ha marcat el tercer millor registre d’ocupació del mes des del 2011, un 59,17%. Tot i estar gairebé un 2% per sobre del 2018, la marca queda lluny dels resultats obtinguts el 2017 i 2016 -65,29% i 63,97%- respectivament.

Les dades d’ocupació d’aquest any també reflecteixen l’habitual millora exponencial de juny i juliol respecte al mes més fluix del calendari, el maig, 36,29%.

Amb la festa major d’Andorra la Vella i el cap de setmana llarg amb el dilluns festiu, l'operació sortida serà el gran perill per culminar la recuperació d’un mes d’agost que espera seguir la tònica i superar el 75,74% de la temporada 2018.

Segons la policia, ahir van haver-hi fins a cues de 2 quilòmetres a la frontera i avui s’espera que la pitjor hora per entrar i sortir del Principat sigui les 12 del migdia. No obstant, els cossos de seguretat no han fet cap previsió.

El mes d’agost és crucial pel teixit hoteler del país, ja que sol ser la tercera data amb més ocupació de l’any, després del gener i el febrer. Els tres dies de festa a Andorra la Vella poden fer que molts residents marxin del país, però la mateixa festa major pot resultar el millor reclam per aquells que vulguin passar les vacances d’estiu.

LES MOTOS, EN EL PUNT DE MIRA

La policia va publicar ahir una nova campanya de seguretat en el trànsit dirigida al gran augment de les motocicletes i ciclomotors en les carreteres del Principat en la temporada d’estiu. A partir de dilluns vinent, els cossos policials incrementaran els controls per revisar aspectes del vehicle com el permís de circulació, l’assegurança, l’ITV, etc. La finalitat de la campanya és incidir en el fet que les motocicletes circulin en bones condicions per reduir el nombre d’accidents.

tracking