Reportatge

“Enganyem el cervell”

Zero Latency, la nova oferta lúdica al Principat ofereix la possibilitat d’immergir-se en una realitat alternativa a través de la segona generació desenvolupada per empreses informàtiques en Realitat Virtual. Els participants hi poden experimentar fins a tres modalitats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la planta baixa de l'edifici de Caldea s'ha instal·lat la nova oferta lúdica d'Andorra, Zero Latency, que ofereix la possibilitat d'introduir-se en un món totalment paral·lel gràcies a la segona generació desenvolupada per empreses informàtiques en Realitat Virtual. Aquesta dona lloc a una experiència encara més realista i còmoda per als jugadors a través d'una motxilla d'estil militar, un casc de realitat virtual, armes fabricades amb impressores 3D i un disseny inspirat en les de l'exèrcit australià, ulleres, micròfon i auriculars amb so envolupant. Així, també ofereix total llibertat de moviments, ja que el jugador disposa de 225 metres quadrats per caminar i desenvolupar les diferents activitats. Lali Gendrau, directora del centre al Principat va detallar que amb la realitat virtual "enganyem el cervell, tu estàs en un lloc i ho visualitzes com si ho estiguessis vivint i fos real, viu una experiència integral".

L'oferta consta de "cinc modalitats de joc, però comencem amb tres, i la resta les anirem integrant a poc a poc", va afirmar Gendrau. L'Engineerium, que consisteix en un món imaginari amb plataformes que posaran a prova la coordinació entre ment i cos; Singularity, on el participant es troba interestel·lar sense gravetat on s'enfrontaran a robots i drons; i Survival Zombie, en el qual hauran de sobreviure a una apocalipsi zombi i defensar la base. Hi poden participar "des d'un jugador fins a un equip de vuit", igualment, "tenim la intenció d'introduir una opció per poder jugar per equips, els uns contra els altres", va afegir Gendrau.

L'espai no té limitació d'edat, però si d'alçada, els participants han de fer "1,40 metres", tot i això "hi pot haver infants que arribin a aquesta alçada, però hem de tenir en compte que la motxilla pesa i hi ha jocs que no són aconsellables per a infants per la seva intensitat", va remarcar la directora. Un dels participants que van gaudir ahir de l'experiència, una turista russa, va manifestar que va ser una experiència "molt realista i bastant divertida, hem gaudit del principi al final, i gràcies a la companyia organitzadora va ser molt divertit". Així, un dels seus companys, va afegir que va ser "un nou tipus d'experiència ho tornarien a repetir".

El centre obre de dimarts a diumenge i festius, i el preu de l'activitat ronda els vint euros per trenta minuts, i trenta euros per a una experiència de mitja hora. Tanmateix, oferiran preus més econòmics per aquells grups nombrosos.

“Enganyem el cervell”

tracking