Els comerços han facturat menys al juliol que el 2018

Alguns establiments parlen d’una caiguda d’entre el 5% i el 10% respecte a l’any anterior

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El juliol no ha omplert les caixes dels establiments comercials. Les associacions asseguren que les xifres no han estat a l’altura i alguns fins i tot parlen que les vendes han caigut entre un 5% i un 10% respecte a l’any passat. Així ho afirma el president de l’associació de comerciants del Fener Boulervard, Joan Babot, que, malgrat no tenir les dades oficials, assenyala que les sensacions dels comerciants apunten a una continuació d’una tendència a la baixa que arrosseguen des de fa anys. El motiu, segons indica Babot, pot estar lligat a una disminució del poder adquisitiu dels turistes que visiten el país, a l’auge del comerç en línia i al turisme d’oci: “Andorra s'està convertint en un destí de lleure. D’esquí, Caldea, Cirque... però no de compra”.

Al centre històric, la presidenta de l’associació de comerciants, Anna Riberaygua, assenyala que el juliol sol ser un mes relativament “tranquil” en relació amb, per exemple, l’agost. Així, valora molt positivament l’efecte que van tenir les accions portades a terme a la zona, la majoria al juny, però admet que el mes de juliol “podria haver anat millor”. Les males sensacions no són exclusives de l’eix central. Al Pas de la Casa, com indica el president d’Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié, el mes de juliol ha estat “fluix”. En aquest cas, Carrié atribueix la manca de vendes a un problema econòmic global: “He trucat a amics d'altres llocs i m'han dit que estan igual”.

De cara al mes d’agost, els comerciants no troben motius per ser optimistes, vista la tendència dels últims mesos, però esperen que les xifres compensin la caiguda del juliol..

tracking