societat

El Madriu denunciarà un pilot d'enduro

Des del comú d’Escaldes asseguren que l’entitat gestora de la vall i els quatre comuns implicats han acordat presentar una denúncia

El Madriu denunciarà un pilot d'enduro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vall del Madriu denunciarà l’endurista Josep García, pertanyent a l’equip Red Bull España, per circular amb la seva motocicleta per una zona protegida. Concretament, el pilot ha estat vist circulant per la zona de Pic Negre, que pertany a la vall del Madriu Perafita Claror, un espai declarat Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. Els fets van arribar a les autoritats ahir a través d’un vídeo que va publicar el mateix García a les xarxes socials on se’l veia ascendint per la muntanya amb la motocicleta.

Segons fonts del comú d’Escaldes-Engordany, ahir es van posar en contacte la direcció de l’entitat que gestiona la vall del Madriu i els quatre comuns de les parròquies on està situada (Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp). Les parts van acordar interposar una denúncia contra García, ja que les corporacions tenen ordinacions que prohibeixen l'accés rodat a la vall. Des del comú d’Escaldes consideren que l’endurista sabia que estava cometent una infracció perquè és una zona ben senyalitzada. Una opinió contrària a la que va expressar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, qui a més de negar cap contacte per part de la resta de comuns o de la direcció de la vall per interposar la denúncia, va assenyalar que la conducta de Garcia es va deure, segurament, al desconeixement. Marsol va voler “trencar una llança” a favor dels enduristes i va recalcar que no s’ha de “criminalitzar-los” tots per aquest episodi. La cònsol considera que García no sabia que no es podia circular per la zona i assegura que el comú d’Andorra la Vella no ha interposat cap denúncia, si bé afirma que la corporació estudiarà si s’ha d’imposar alguna sanció. “Jo penso que això és una anècdota. No crec que sigui una qüestió excessivament preocupant perquè és un fet puntual”, va afegir.

Per la seva part, el Govern no va voler fer declaracions perquè, segons van explicar fonts de l’administració central, aquest episodi i les possibles repercussions són competència dels comuns. Quant a les accions legals que els ens van acordar prendre contra l’endurista, al tancament d’aquesta edició la policia no havia rebut cap denúncia per part de la direcció de la vall ni de cap de les quatre corporacions.

Rebuig a les xarxes

El vídeo va rebre una gran quantitat de comentaris a les xarxes, la majoria negatius. Moltes persones van criticar l’acció de Josep García, que va acabar esborrant la publicació de totes les plataformes en què havia compartit el seu ascens en motocicleta: Twitter, Facebook i Instagram. Entre els comentaris negatius hi havia un del motorista andorrà Ferran Font, que va retreure a García el seu comportament i li va recordar que circular per zones protegides com la vall del Madriu perjudica el món de l’automoció al Principat. Altres usuaris també van denunciar els fets i van assenyalar que aquestes conductes poden provocar un enduriment de les prohibicions.

El Madriu denunciarà un pilot d'enduro

tracking