Sant Julià de Lòria

La policia se centra a buscar l'agressor de l'agent a Sant Julià

La policia va detenir un jove que va furtar les claus d’un cotxe patrulla i que està relacionat amb l’agressió, la matinada de dilluns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha centrat els esforços a trobar la persona que va llançar la pedra que va ferir un dels seus agents durant els aldarulls que es van produir a Sant Julià de Lòria la matinada de dilluns. Cap dels dos detinguts aquella nit seria el responsable i, per la gravetat dels fets, el cos està buscant el seu autor de forma prioritària. Per fer-ho estan revisant tot el material audiovisual que hi ha penjat a les xarxes socials així com les càmeres de vigilància instal·lades a la zona. A més, també estan interrogant els testimonis d’aquella nit, tot per accelerar la investigació i detenir el responsable. Mentrestant, la matinada d’ahir van detenir tres joves més en la que va ser la darrera nit de la festa major del poble. Un d’ells està relacionat amb els aldarulls que van acabar amb l’arrest de dos joves residents i amb dos agents ferits. Segons van informar, els vídeos que van circular a les xarxes socials els van permetre identificar dues persones que van sostreure les claus d’un dels vehicles de policia que estaven estacionats a la zona, com es pot observar en el vídeo d'aquesta notícia. Un dels arrestats és un noi major d’edat i l’altra és una noia a qui es va encausar però no detenir, ja que com a menor només se la pot citar a declarar.

Per altra banda, també van detenir un jove que hauria provocat una baralla, mentre que la tercera és una noia arrestada “per injuriar greument els agents”. Malgrat això, la policia va titllar la nit de “més tranquil·la” i va recordar que s’havien incrementat els efectius de la policia però també dels agents de circulació comunals i de la seguretat privada que va contractar la corporació.

Lluita contra el ‘Botellón’

El cònsol major, Josep Miquel Vila, va comentar que una de les línies d’acció que va marcar el desplegament policial de la nit següent, va ser la lluita contra el botellón, ja que entén que és un dels elements que poden acabar derivant en comportaments com els que es van produir, especialment entre els més joves. “Potser és un dels elements que més incideix en l’estat en el qual es troben els joves i que a vegades pot acabar generant aldarulls i comportaments en massa com aquells”, comentava. En aquest sentit, va explicar que ja estan parlant amb l’executiu per intentar atacar el problema d’arrel, tot i que reconeix que no tindrà una solució senzilla. “La meva recomanació seria millorar la seguretat i ser més cautelosos amb el tema del botellón i potser augmentant la vigilància en els punts de venda. És un tema que hem discutit amb el Govern i sobre el qual caldria fer una reflexió més profunda”. Vila considera que activitats com aquesta posen en risc la seguretat de les persones i que, en el cas d’Andorra, és un dels valors que s’acostuma a ressaltar. “Crec que segurament en els pròxims anys caldrà posar ordre en aquesta pràctica perquè pot afectar la nostra seguretat i és un dels béns més preuats que tenim i que cal preservar al preu que sigui”, i recordava que “la festa és de tothom i la llibertat d’un acaba on comença la de l’altre”.

El cònsol, però, es mostrava “molt sorprès” pels fets succeïts, especialment perquè “es tracta d’una actitud inèdita”, i li va cridar especialment l’atenció el fet que moltes persones que no estaven implicades acabessin “fent càntics contra la policia”. A més, va recordar l’agressió a un dels agents. “La veritat és que sí que ens vam quedar molt sorpresos per l’actitud agressiva, pels càntics desagradables i ofensius que es van fer en contra de la policia i que van generar que fins i tot un grup de persones que no tenien res a veure s’afegissin a cantar contra la policia”. Finalment, Vila afirma que la seguretat en aquests esdeveniments serà objecte d’anàlisi de cara al futur.

NETEJA SUFICIENT DE LA PARRÒQUIA

Alguns comerciants i veïns del poble van mostrar el seu malestar per la brutícia acumulada als carrers del poble l’endemà dels concerts, un fet que el cònsol desmentia i va lloar la feina feta pels serveis de neteja a qui va agrair la seva eficiència. “Jo em passejava els matins i considero que la tasca que van fer està molt ben feta. Tot estava molt net i els felicito per això”. Sí però que va reconèixer tenir dubtes sobre el volum de decibels que hi havia especialment a la plaça de Germandat, de fet va explicar que van demanar mesurar el soroll fins a tres vegades però va donar un volum correcte.

La policia se centra a buscar l'agressor de l'agent a Sant Julià

La policia se centra a buscar l'agressor de l'agent a Sant Julià

tracking