societat

Feministes catalanes vindran al país per reivindicar l'avortament

Ca la Dona organitza un autobús feminista per commemorar el dia 28 de setembre

Feministes catalanes vindran al país per reivindicar l'avortamentRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'entitat feminista catalana Ca la Dona organitza un autobús a favor de l’avortament a Andorra per al 28 de setembre, el dia d'Acció Global per a la despenalització de l'avortament, i per donar resposta a la crida de les dones andorranes i mostrar solidaritat en els diferents actes que se celebraran. La iniciativa ve de la mà de l'associació feminista Stop Violències, que porta "des del 2016 batallant fort per aquest dret, i ja hem començat a expandir-ho fora del Principat, a donar-nos més sororitat", va afirmar Vanessa Mendoza, presidenta de l'Associació Stop Violències.

Des de Barcelona, les dones "estan demanant responsabilitats al Govern d'Andorra i als Coprínceps", va afegir Mendoza. En la mateixa línia va remarcar que "el Conveni d'Istanbul va ser firmat per Andorra, i en aquest s'estableixen els drets de la dona per sobre de costums, tradicions i qüestions d'honor". Així, "seria interessant que s'ho tornessin a mirar i es complís".

Des de la creació de la Xarxa la Meri, el 10 de desembre, una associació que “ajuda a avortar de forma legal i en condicions a les dones andorranes a Catalunya”, ja que “aquí està totalment prohibit, els nostres úters estan segrestats per l’església”, va reivindicar Mendoza. Per aquest motiu estan “preparant molts tallers i dinàmiques”, a banda del suport del feminisme català, “volem fer una manifestació, activitats lúdicofeministes, entre altres”, tanmateix, “a finals d’agost engegarem una gran campanya en què convidarem a totes les entitats”, va senyalar Mendoza.

Respecte a l'afluència, l'associació encara no ha pogut donar dades, ja que "les inscripcions són al setembre", però asseguren que "a cada manifestació que hem organitzat han anat venint més persones i n'estem segures que serà un gran èxit", va sentenciar Mendoza.

tracking